10-minutersskålen som ger dig energi

Hemma, och kanske även på jobbet, finns det massor av småsaker som behöver utföras men som aldrig riktigt blir av. Rensa den stökiga hyllan i garderoben, dra åt skruvarna i den vingliga köksstolen, skrubba den äckliga grönsakslådan i kylen, allt detta är små uppgifter som ingen tvingar dig att göra men som du retar dig på när de inte blir gjorda. Hur skapar vi en rutin för att blir av med dessa energisänkare?

Ta fram en liten skål och placera den på ett lämpligt ställe i hemmet. Klipp sedan ut en hög med små papperslappar och påbörja tömning av huvudet. Skriv ner alla små saker som du irriterar dig på i hemmet och se till att varje lapp fylls med en uppgift som tar max 10 minuter. Vik ihop lapparna i skålen.

Nu är det bara att blanda och börja. Varje lapp tar alltså max 10 minuter att utföra och du vet att du kommer känna dig riktigt nöjd när du utfört uppgiften på en lapp. Dessutom kommer du ha en sak mindre att reta dig på i din vardag för varje lapp som utförs. Jag föreslår att du strukturerar din lapptaktik på något att följande sätt:

  • Robot: Gör en lapp varje dag, tänk ”don’t break the chain
  • Hot: Kom överens med din partner om att genomföra varsin lapp varje vecka, annars blir man ansvarig för disken kommande vecka
  • Morot: För varje lapp du gör får du slösa 50 kr på valfri teknikpryl (eller annan hobby), två lappar kan sparas till 100 kr osv.
  • Carpe diem: Ta en lapp när helst du har energi och 10 minuter över

Så, sätt igång nu, töm huvudet på små lappar! Hur många fick du ihop?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>