Föreläsningar

28052013-IMG_1402Vi vet hur du har det. Vi som på fritiden jobbar med Produktivitetsbloggen är kontorsarbetare med livspussel precis som du. Vi är småbarnsföräldrar som har bolån, semesterplaner, jobbkonferenser och fritidsintressen. Och vi vet att livspusslet ibland blir lite för stökigt att hålla reda på.

Därför har vi läst och testat, provat och upplevt i princip allt man kan tänka sig gör vardagen enklare att hantera. Vi har anlagt genvägar, funderat på vad som egentligen är viktigt och utvärderat allt vi gör.

Nu vill vi dela med oss av våra erfarenheter. Om du eller din organisation är nyfiken på hur man kan få mer tid över till det som verkligen betyder något berättar vi gärna om våra erfarenheter. Vi delar med oss av tankesätt, praktiska tips och teorier om hur livet blir mindre stressigt.

Nyfiken? Kontakta oss gärna på info@produktivitetsbloggen.se så ska vi se hur vi kan möta ditt behov. Eftersom vi har egna livspussel tar vi uppdrag i mån av tid.

Vi anpassar helst våra föreläsningar till dina behov, men här är några exempel på vad vi kan erbjuda:


Så får du mer gjort och blir lyckligare på kuppen – uppenbara självklarheter och avancerat sunt förnuft

noun_539047Ibland är det svårt att få vardagen att gå ihop. Mellan avstämningsmöten, administration och skrivarstrul blir det för lite tid över till det som verkligen betyder något. Det känns som att det dåliga samvetet ideligen fylls på av tappade bollar och ogenomförda goda idéer.

Men det finns knep, trick och tankesätt som skapar lite mer utrymme till det du verkligen vill göra, och som dessutom gör dig till en lugnare och lyckligare människa. Under det här passet kommer du få tio tips som kanske inte förändrar din värld men åtminstone inspirerar till en och annan förändring. Tipsen är handfasta, allmängiltiga och kan tillämpas direkt efter att du har lämnat lokalen.


Så bygger du goda vanor

noun_539155Alla lever vi med våra ovanor. Det kan handla om godisätande, återkommande stress och uppskjutandebeteende. Men hur bygger man de goda vanorna; de som får en att må bra och få saker gjorda?

Under den här föreläsningen går vi igenom hur du steg för steg bygger de vanor du vill införa i din vardag. Vi pratar om vad som får en vana att fastna och hur du kan utnyttja det för att få rutinerna att hålla i långa loppet. När du lämnar föreläsningen ska du känna att du med lätthet kan etablera en ny vana och göra den till din.


Lean för nyfikna

noun_539082Du har hört begreppet och kanske snubblat på några av verktygen som används inom metodiken. Lean är filosofin som förändrade tillverkningsindustrin och nu blir vanligare och vanligare även inom tjänstesektorn.

För dig som är lite nyfiken och vill veta mer innan du eventuellt påbörjar ett arbete med lean i din egna verksamhet erbjuder vi ett smörgåsbord med smakprov av filosofin. Vi går igenom de grundläggande teorierna och några av de vanligaste verktygen. Vi pekar också ut de vanligaste fallgroparna och misstagen.


Undvik utbrändhet – En föreläsning för dig som vill slippa gå in i väggen

noun_539082Utmattning och stress är dagens folksjukdom. Många av oss har antingen egna erfarenheter eller så känner vi någon som drabbats.

Finns det en ambition att undvika sjukskrivningar på kontoret? Är målet att öka kvaliteten i kundleveranser genom att minska överbelastning och stress? Eller behövs det inspiration till effektivare arbetsmetoder och mer arbetsglädje?
Forskarna är överens om att vi kan förebygga stress och utbrändhet. Ett sätt är att skaffa rätt kunskaper, verktyg och insikter om ämnet.

Utifrån forskning och egna erfarenheter ger vi konkreta tips och strategier kring hur vi hanterar många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Verktygen riktar sig till både organisationen och individen och handlar om hur vi kan undvika utbrändhet och sjukskrivningar.


Några av våra uppdragsgivare

 

 

 

2 tankar om “Föreläsningar

  1. Många tips bygger på digitala lösningsningar med ytterst lite fokus på informationssäkerhet av säkert helt naturliga förklaringar.
    Jag skulle gärna lyssna på ett avsnitt där ni resonerar kring produktivitet, digitala lösningar och informationssäkerhet.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>