4 sätt att få med andra på produktivitetståget

TågDu som läser det här är förmodligen intresserad av att med enkla knep göra livet lättare att leva. Du har en kalender i ordning, ett välbyggt tillförlitligt system och kan hitta allt inom 30 sekunder.

Dessvärre verkar inte din omgivning vara lika strukturerad. Vart du än vänder dig ser du människor som tappar bollar, går omvägar och är så stressade att de aldrig får tid till saker de verkligen vill göra. Tänk om de bara förstått samma saker som du och var på samma produktivitetståg som du klev på för länge sedan.

Känner du igen dig? Vi har några tips om hur du kan locka med din omgivning på en resa till landet där alla har mer tid över till det de verkligen vill göra.

Peka på fördelarna

Alla genvägar och trix du kan använder du ju för att de innebär fördelar för dig. Genom att framhäva fördelarna har du lättare att inspirera andra att ta samma genvägar. Om någon undrar varför du ställer fram frukosttallrikarna på kvällen, förklara varför och understryk hur skönt det är att slippa tänka nästa morgon.

Visa hur du gör

Det enklaste sättet att visa fördelarna med sättet du jobbar är att helt enkelt visa hur du gör. Om någon ständigt tar omvägar, visa dem genvägarna. Chansen är stor att personen i fråga inte känner till att det finns enklare sätt att göra saker på.

Anpassa lösningarna efter motpartens problem

Var lyhörd efter beklaganden om problem som kan lösas med genvägar och trix. När någon gnyr över att hen har svårt att få kontroll på mejlkorgen, visa hur du processar din inkorg. Och tänk på att ditt system förmodligen inte fungerar för alla men kan inspirera andra att ta små steg mot en effektivare vardag.

Var inte för ivrig

Hur man planerar och sköter sitt liv är en väldigt privat sak. Så var inte för ivrig och pådrivande i dina försök att pådyvla andra GTD, Inbox zero eller din favoritapp. Risken är stor att du avfärdas som en fanatiker, och det vill du ju inte. Så ta det lite lugnt och ha respekt för att motparten förmodligen behöver smälta det du visar.

Min känsla är att människor i min närhet först betraktat mina system som vansinniga infall av OCD, för att bara några månader senare ha implementerat åtminstone delar av samma tankesätt själva.

Hur gör du för att inspirera din omgivning till att bli mer produktiv? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>