Glympse meddelar andra om när du är framme

glympse”Jag har fastnat i trafiken, om det lossnar är jag framme om 15 minuter”, ”Jag kom inte loss från mötet förrän nu, så jag blir 20 minuter sen”, ”Jag är redan framme, är du också det?”. Så låter telefonsamtalen ibland när du stämt träff med någon annan. Genom att använda Glympse behöver du inte längre ringa dessa samtal.

Glympse är en app till iOS och Android där du låter en eller flera vänner se din position i realtid. På detta sätt kan dina vänner alltid se exakt var du befinner dig och därmed förstå om du snart är framme, om du blir försenad eller kanske för tidig. Genom att även mata in en slutdestination i appen så visar den när du beräknas vara framme. Glympse skickar ett sms till de vänner som du har valt ut med en länk, när de klickar på länken så får de direkt se en karta med din position som uppdateras kontinuerligt. De behöver alltså inte själva ha appen, du kan därmed skicka en Glympse till vem som helst.

Glympse-Map_ScreenEtt enkelt exempel: du ska åka tåg till centralstationen och där bli upplockad av din kompis. När du lämnar ditt hem så skickar du en Glympse till din kompis och matar samtidigt in att målet är centralstationen. Nu kan kompisen se exakt vart du och ditt tåg befinner sig, och om du blir lite sen så behöver inte kompisen stressa till stationen utan kan själv ta det lite lugnare.

Om ni är flera som använder Glympse så dyker alla upp på samma karta som små markeringar, och nu blir det plötsligt väldigt fascinerande att se hur alla kommer från varsitt håll och sakta sammanstrålar mot den mötespunkt ni har bestämt. Alla ser att Kalle kommer komma i tid, att Olle redan är på plats och att Pelle endast har en hastighet av fem km/h på motorvägen vilket kan innebära en stor försening. Ingen behöver undra eller oroa sig över sina vänner, och du själv kan anpassa din ankomsttid baserat på om de andra är i tid eller inte.

Glympse finns att ladda ner i App Store och Google Play.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>