Mall – Körschema

Körschema”Men vi kortar inledningen med fem minuter så vi hinner med en liten övning till, men vad är klockan när vi ska fika då?” är en mening som jag tror att alla som någon gång har planerat en konferens, utbildning eller föreläsning sagt. Själv har jag sedan länge tröttnat på det eviga skyfflandet av starttider och framför allt all klurig tidsmatematik (sabla babylonier).

Nu har jag tagit saken i egna händer och gjort en mall för körscheman. En mall som jag mer än gärna delar med mig av till dig. 

Du är välkommen att ladda ner den här: Mall – Körschema 2016-02-21.

Det du ska börja med är att skriva in starttiden i cell B2 på fliken som heter ”Körschema”. Sen fyller du i de rubriker du vill ha (glöm inte pauserna) och skriver in uppskattad tidsåtgång för varje moment i kolumnen A. När du gjort det bör det dyka upp start- och sluttider i kolumnerna B och D. Fiffigt va?

En av fördelarna med ett sånt här dynamiskt körschema är att om du skulle köra samma föreläsning igen fast med en annan starttid ändrar du bara starttiden i B2 och vips så har du nya start- och sluttider uträknade och klara.

Har du synpunkter eller förbättringsförslag? Tveka inte att kontakta oss på info@produktivitetsbloggen.se eller skriv något i kommentarsfältet.

Ladda ner mallen

Annons:

6 tankar om “Mall – Körschema

 1. Michael Brovinger säger:

  Jisse vad bra den här var!
  Tusen tack för att du delar!
  En fråga:
  ”Skapa en villkorsbaserad formel i kolumnen för ansvar”, förklara mer så till och med jag förstår 🤪

  • Johannes Krunegård säger:

   Hej Claudia!

   Jag vet inte vad som har hänt, men nu funkar länken, i alla fall för mig. Återkom om problemet kvarstår.

   / Johannes

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>