Musik för motivation och koncentration

Detta är ett gästinlägg skrivet av Johan Gustaphzon. Johan är en applenörd med stort intresse för produktivitet. Johan är grundare av Appleyra där han skriver om Apple och framförallt iOS och appar. Du kan även kontakta honom på Twitter.

I avsnitt 80 av Produktivitetsbloggens podcast pratade de om vilken musik man lyssnar på när man jobbar. Precis som de medverkande så lyssnar jag på instrumental musik när jag behöver koncentrera mig.

Om man i grova drag delar upp mina uppgifter så finns det tre olika nivåer, motivera, koncentrera och motivera och koncentrera.

Motivera

Den första nivån är de uppgifter som inte kräver någon koncentration men är lite tråkiga. Det kan vara städa på kontoret, leta information på internet eller rigga lampor i studion. Här har jag ingen speciell musik utan lyssnar på det jag gillar och som gör mig glad.

Koncentrera

Nästa nivå är de uppgifter som kräver koncentration och innefattar oftast att skriva. Det ackompanjeras av lugn instrumental elektronisk musik. Jag har inte skapat några spellistor ännu utan sätter ofta på något av följande album.

Tycho – Awake (Deluxe Version) på Apple Music

Tycho – Dive på Apple Music

Motivera och koncentrera

Sista nivån är en kombination av båda föregående nivåer. Det betyder att de kräver koncentration men också viss motivation för att genomföras. Det är oftast detta jag lyssnar på när jag redigerar film på jobbet eller om jag känner mig lite trött när jag ska skriva. Även denna musik är instrumental men lite mer up-tempo. Det visade sig att den musik jag lyssnade på var en egen subgenre och kallas Minimal techno. Här är några av de album jag lyssnar på vid dessa tillfällen.

Mr. Beatnick – Formed in the Stance – EP på Apple Music

Monolake – Hongkong Remastered på Apple Music

Plastikman – Consumed på Apple Music

Paul Kalkbrenner – Guten Tag på Apple Music

Vilken musik lyssnar du på för att motivera eller koncentrera dig? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>