Lucidchart – När du vill visa mer än 1 000 ord

En bild kan säga mer än tusen ord. För oss som gärna tänker i bilder är detta ett viktigt faktum som kan hjälpa oss underlätta vår vardag.

Jag håller på och skriver på nästa veckas inlägg som är en recension av en bok, ”Ace the Case”. I recensionen tar jag upp min egen tillämpning av metodiken boken föreskriver och vill illustrera detta i ett flödesschema.

Till min hjälp har jag Lucidchart. Ett fantastiskt online-baserat verktyg för att, just, rita flödesscheman, eller mindmaps, eller diagram, eller organisationsscheman, eller… ja ni förstår poängen. Om du avser illustrera kopplingar/förhållanden mellan saker så är Lucidchart ett mycket bra, gratis verktyg.

Varför är det bra då? Det är inte min avsikt att vara lat i mitt recensionsarbete, men det bara känns bra. Arbetet flyter på, det är intuitivt, alltså fungerar som det ska. Jag behöver sällan leta efter en funktion utan kan koncentrera mig på illustrationen. Något som jag inte upplever som vanligt gällande dessa typ av program. Det är visserligen inte lika kraftfullt som Microsoft Visio men, om man frågar mig, har ändå alldeles tillräckligt många hästar under huven. Dessutom erbjuds det gratiskonton och alla fördelar en online-baserad plattform medför.

Då Lucidchart är online-baserat är det tillgängligt från vilken dator som helst, eller för den delen smartphone eller plattor. Du kan enkelt dela en illustration med hur många bekanta som helst, och ni kan sitta tillsammans och i realtid redigera illustrationen. Tillgängligt som det är krävs ingen registrering heller utan du kan logga in med ditt Gmail- eller Facebook-konto.

Sammanfattning

Lucidchart är online-baserat verktyg för att illustrera samband/kopplingar, i till exempel flödesscheman, diagram eller liknande illustrationer.

För personer som gärna tänker i figurer kan illustrationsverktyg vara ett kraftfullt verktyg för att förstå samband men också för att kunna kommunicera idéer, tankar, kopplingar/förhållanden.

Lucidchart erbjuds i fyra olika priskategorier, där ett är gratis men något begränsat.

Nackdelar

  • Gratisversionen begränsar komplexiteten i illustrationer
  • Kräver en nätuppkoppling (i alla fall än så länge)

Fördelar

  • Känslan, tillåter dig att fokusera på uppgiften istället för annat
  • Användarvänligt, enkelt att använda
  • Delbart med andra
  • Tillåter samarbete i realtid

Gänget på Lucidchart har gjort en lite demonstration som ligger tillgänglig på Youtube. Den är lite snabbspolad men visar ändå ganska bra hur smidigt det är att arbeta i Lucidchart.

Annons:

3 tankar om “Lucidchart – När du vill visa mer än 1 000 ord

  1. Erik Börjesson säger:

    Jag har använt Lucidchart själv flera gånger i jobbet och tycker att det är super faktiskt. En bra tillämpning är att göra tex flödesscheman till olika utvecklingsprojekt.

  2. Michel Björn säger:

    Väldigt intressant. Ska jag definitivt testa. Synd bara att det inte är online-baserat, men det verkar ändå ha fördelar som är värda att utvärdera.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>