Hindras du av rösterna i ditt huvud?

Om du säger att du har röster i ditt huvud så tror förmodligen din omgivning att du bör besöka en man i vit rock för att få en diagnos. Faktum är att väldigt många av oss har just röster i våra huvuden som hindrar oss från att verkligen leva livet fullt ut.

I klädaffären har du hittat en väldigt udda men otroligt snygg tröja. Du älskar den och vill ha den men den är ju trots allt udda. Du tänker dig scenariot att du kliver in på jobbet dagen därpå med din nya tröja och direkt hör du rösten av en kollega som ger en spydig kommentar om ditt nyinköpta plagg som du själv älskar men inser att andra kommer att reagera på.

Just när du skall göra någonting som du vill men är lite rädd för så brukar de kritiska rösterna dyka upp. De ifrågasätter, ger hånfulla kommentarer och är kritiska. Lyssna noga på dessa röster. Vem är det du hör? Är det din egen röst eller någon annans?

Ibland är rösten bra men när rösten hindrar dig från att göra det du vill så måste du inse att någon annan styr ditt liv. Eller rättare sagt: du låter någon annan styra ditt liv. Fundera i så fall på vad rösten säger och hur det låter. Fundera även på om du behöver göra någonting för att våra ignorera rösten eller om denna vetskap räcker för att inte bry dig om den. Om du blir av med dessa kritiska röster kan du leva ut ditt liv på ett annat sätt utan att behöva bry dig om vad andra tänker och tycker, det är både roligare och effektivare både hemma och på jobbet.

Vilka röster hör du i ditt huvud?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>