Få det tråkiga gjort – rör dina armar och ben!

På lördag är det dags för Stockholm Marathon. Om du ställer dig längst fram och rör dina armar och ben i samma takt som fjolårsvinnaren Shumi Gerbaba så kommer du garanterat få en väldigt bra placering. Enkelt va? Mycket i livet handlar om just att röra sina armar och ben, inget annat.

Diskmaskinstömning. Supertråkigt. Men det handlar trots allt om väldigt enkla fysiska rörelser av armar och ben. Så länge du inte lider av något rörelsehinder så är det ner-greppa-upp-placera-släppa och sedan repetera, och då finns det plötsligt ingen anledning till att ligga kvar i soffan längre.

Tricket med att få tråkiga saker gjorda är att först inse hur banala kroppsrörelser som egentligen krävs, och tankesättet kan användas i många situationer. Förra våren skulle jag och några vänner bada i Stockholms skärgård och vattnet var svinkallt. Jag tvekade. Alla mina vänner hoppade i och jag ville absolut inte vara badkrukan i gänget. Jag bestämde mig för att doppet bestod av ett steg på bryggan och sedan ett frånskjut med andra benet. En otroligt enkel fysisk rörelse så jag valde att göra den. Vips så låg jag i vattnet.

Hur kan du röra dina armar och ben just nu för att utföra det du borde göra istället för att läsa detta inlägg?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>