Ta på dig från-hatten

Inbox Zero är ett begrepp vi skrivit en del om på bloggen, och det handlar främst inte hur många e-postmeddelanden du har i din inkorg utan om hur mycket av din hjärna som ligger kvar i den där inkorgen.

Vi har gett en introduktion till begreppet, tipsat om ett dataspel för att nå dit och berättat hur Gmail kan prioritera din Inbox. Här kommer även ett tips på hur du ska komma igång när du redan har ett antal hundra (tusen) meddelanden liggande.

  1. Öppna inboxen
  2. Filtrera på avsändare (därav ”från”-hatten)
  3. Börja radera (alternativt delegera, svara, avfärda eller gör, men fokusera på raderandet)*

Genom att filtrera på avsändare kommer du att kunna radera många meddelanden i taget snarare än att läsa alla ett och ett, vilket kan spara dig massor av tid och energi. Energi du sedan får över till annat.

* Om du behöver delegera, svara, avfärda eller göra – se till att lägga dessa meddelanden i en annan mapp, tex en action-mapp eller liknande, så att du just nu fortsätter att gå mot Inbox Zero och inte  blir hindrad av en massa ageranden

Annons:

2 tankar om “Ta på dig från-hatten

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>