Google Keep – en moppe för dina anteckningar

I slutet av mars lanserade Google, utan att göra mycket väsen av det, anteckningstjänsten Keep. Keep är en anteckningsapp som synkroniserar det du lägger in mot ditt Google Drive-kontoApp finns till Android samt för Chrome. Du kommer även åt Keep i ditt Drive-konto: drive.google.com/keep.

Inmatningen i Keep kan vara text, checklistor, foton eller röstinspelningar. Inmatningen är enkel och smidig och genom synkroniseringen hittar du dina mobila anteckningar i webläsaren och tvärt om. Röstinmatningen gör Keep förvånansvärt bra; du talar in något, den transkriberar till text (även svenska!) och sparar även ned själva ljudfilen om det skulle vara så att transkriberingen inte riktigt lyckades.

Widgetar för hemskärmen finns självklart. Den större av dem visar dels dina anteckningar och ger dig dels möjligheten att enkelt skapa nya.

Om du gillar färger är Keep något för dig. Kategorisering, om man kan kalla det för det, görs genom att färglägga anteckningen. I Android-klienten blir hela anteckningen den färgen – i Chrome och webbappen syns färgen något diskretare i övre kanten.

Kör du en icke antik Android-telefon och Chrome men saknar ett bra program för småanteckningar kan Keep vara värt att testa eftersom det är gratis, enkelt och gör det det ska. Det är självklart mycket mycket enklare än exempelvis Evernote, men de båda tjänsterna konkurrerar egentligen inte med varandra. Där Evernote är en välutrustad lastbil – bekväm och rymlig – är Keep snarare en smidig liten EU-moppe.

Vad använder du på din mobil och/eller dator för att ta anteckningar, spara bilder och liknande? Kommentera gärna!

Annons:

2 tankar om “Google Keep – en moppe för dina anteckningar

 1. Clas-Peter Lindhé säger:

  Intressant och välformulerat!
  Själv arbetar jag som privat ögonläkare och letar efter ett system som skriver text när jag talar (=dikterar). Har Du något att rekommendera? Själv har jag tänkt på Google röstinmatning och den kommande Google Nexus producerad av HTC. Men Du kanske har något bättre att föreslå?
  Tacksam för hjälp!
  Med vänlig hälsning,
  Clas-Peter Lindhé

  • Min erfarenhet av tal till text-system för svenska är rätt dålig. Dels som i att jag inte testat så många, men även för att de som jag väl testat inte varit så bra. Förmodligen en effekt av att vi bara är 11-12 miljoner människor som pratar vårt språk… Har därför inte några bra tips till dig, tyvärr.

   Googles lösning med Keep där de faktiskt sparar själva ljudfilen är rätt smart, eftersom det möjliggör att du faktiskt kan gå tillbaka och lyssna igenom vad du egentligen sa i de fall där taligenkänningen misslyckats.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>