Beeminder – monetär motivation

Har du målsättningen att gå ner i vikt, träna mer eller skriva ett visst antal sidor i din roman per vecka? Vet du vart du vill nå men behöver lite extra motivation för att nå dit? Då kan tjänsten Beeminder kanske hjälpa dig. Om du inte håller dig till planen tar de helt sonika dina pengar. 

Du knappar in ditt mål och slutdatum i ett formulär. Beeminder ritar upp en kurva med din väg till framgång. Sedan är det upp till dig att göra det du ska och rapportera in dina värden.

Avviker du från planen en gång får du en liten påminnelse. Andra gången du misslyckas drar Beeminder 5 $ från ditt kreditkort. (Det går förvisso att använda tjänsten gratis också. men då missar du den extra motivationen.) Tredje gången du avviker från den utstakade vägen drar de 10 $ och sedan ökar summan för varje gång du missar dagens delmål.

Beeminder kan synkas med tjänster som till exempel Runkeeper och vågar från Withings som automatiskt rapporterar din vikt till Beeminder.

Ett tag tänkte jag att jag skulle använda Beeminder för att sätta och följa mina finanisella sparmål. Men så kom jag på att det faktum att de tar mina pengar när jag misslyckas skulle göra det ännu svårare att komma tillbaka på rätt spår. Risken för en negativ spiral är överhängande…

Hur gör du för att följa dina framsteg mot dina mål och hur motiverar du dig? Kommentera gärna nedan!

Annons:

3 tankar om “Beeminder – monetär motivation

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>