Reflektera mera – anordna en personlig Oscarsgala!

Och vinnaren är… (trumvirvel) …köksrenoveringen i somras! Så låter det knappast på Oscarsgalan, men kanske kan det låta så på din alldeles egna personliga Oscarsgala?

I ett försök att bli lite gladare över det jag faktiskt har åstadkommit istället för att hela tiden jaga nya vinster försöker jag regelbundet reflektera över vad jag har gjort. En sådan stund av reflektion gör ofta att tankarna halkar iväg okontrollerat och till slut sitter jag där och funderar över framtiden igen.

För att verkligen lyckas reflektera över vad jag faktiskt har åstadkommit den senaste tiden så har jag skapat min alldeles egna Oscarsgala: Andreas Awards. Detta handlar alltså inte alls om att jag har producerat långfilmer, det är själva prisutdelningen jag vill åt.

Tanken med detta är att dela in mina reflektioner i fem olika priser uppdelat enligt följande:

  • Bästa projekt
  • Bästa goda gärning
  • Bästa komfortzonsutvidgare
  • Bästa dag
  • Bästa lärdom

I varje kategori tar jag fram flera nomineringar och ett vinnande bidrag. Detta gör att jag faktiskt måste öppna kalendern och blicka tillbaka: vad var egentligen min bästa dag det senaste halvåret? Vad har jag gjort för goda gärningar och vilken var bäst? Direkt hittar jag 3-4 passande kandidater till varje pris och får en riktigt bra stunds återblick till gamla roliga stunder som jag annars inte ägnat en tanke åt.

Jag gör denna reflektion varje halvår och om en månad gör jag min fjärde omgång av Andreas Awards. Effekten av detta är att jag faktiskt kan känna mig lite nöjd över vad jag har gjort istället för att alltid gnälla över allt jag saknar i livet. Det känns ofta som att livet går ut på att släcka bränder hemma och på jobbet och att ingenting blir utfört, men om du verkligen reflekterar så inser du att du utför väldigt mycket saker emellan alla brandkårsutryckningar. Fokusera på dessa vinster och låt dem ge dig positiv energi!

Finns det fler kategorier som du skulle vilja ha i din alldeles egna Oscarsgala? Och varför inte göra detta i samband med en personlig konferens?

Annons:

2 tankar om “Reflektera mera – anordna en personlig Oscarsgala!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>