10 sätt att få fler timmar på dagen

Innan du hunnit blinka har halva dagen gått. Och du har inte fått något gjort. nästa gång du blinkat har andra halvan av dagen passerat. Känner du igen dig?

Ibland önskar man att dygnet hade 25 timmar. Men det enda sättet att få det verkar vara att sänka jordens rotationshastighet, och det verkar lite besvärligt. Så vi får helt enkelt hitta sätt att få mer gjort på de timmar som erbjuds oss.

Här kommer 10 tips för hur du får ut fler timmar per dag. 

1. Gå upp tidigare

Det är det enkla sättet att få ut mer av din dag. Gå upp en halvtimme tidigare och du ligger genast en halvtimme före alla andra.

2. Använd din restid

Har du tjugo minuters bussresa till jobbet? Använd tiden till något nyttigt som att läsa, lyssna på ljudbok eller lägga upp en strategi för dagens arbete.

3. Börja med det viktigaste

Svälj den fulaste grodan först helt enkelt. Genom att börja med det stora, svåra och viktiga får din dag en rivstart och resten av dagens uppgifter kommer gå av bara farten.

4. Sluta kolla e-posten hela tiden

Alla kan vänta en halv dag eller två på ett e-postsvar. Stäng av ditt e-postprogram när du jobbar och öppna det bara när du har en halvtimme att verkligen ägna dig bara åt e-posten.

5. Minimera avbrotten

Tveka inte att stänga dörren, ta på dig hörlurar och stänga av telefonen när du ska ta dig an en större uppgift. För varje avbrott du undviker sparar du både tiden för avbrottet och tiden tar ta att komma tillbaka på rätt spår igen.

6. Fokusera på det du ska göra

Att hela tiden hålla på med flera småsaker kan göra att du inte får något gjort. Gör en sak i taget och gör det klart. Singeltaska istället för att multitaska.

7. Gå hem i tid

Om du hela tiden jobbar över är det inte så konstigt att dagarna går utan att du känner att du hänger med. Tiden hemma, med familj, hushållsarbete och vila är viktig för att ditt jobb ska fungera. Behöver du jobba över varje dag är det något med ditt arbete som inte stämmer.

8. Delegera

Det finns förmodligen någon annan som kan göra det du ska göra både snabbare och bättre. Tveka inte att delegera uppgifter till andra. För om någon annan gör det du ska göra kan du få annat gjort under tiden.

9. Ät middag hemma

Det är lätt att tro att ett restaurangbesök är snabbare än hemlagat. Men det tar mer tid än man tror att ta sig till haket, beställa, få, äta och betala än man tror. Med en frys fylld med matlådor spar du inte bara pengar, du spar tid också.

10. Sluta glo på dumburken

Jag har märkt att ju längre jag kan skjuta upp nedslaget i TV-soffan desto mer får jag gjort. När man väl sitter framför TV:n har man en tandens att fastna där, och inte få något gjort. En TV-fri kväll i veckan kan frigöra de där timmarna du saknat.

Med de här tipsen kanske dygnet inte får en 25:e timme men du kommer få mer gjort på kortare tid.

Inlägget är inspirerat av ett inlägg på Dumb little man.

Annons:

3 tankar om “10 sätt att få fler timmar på dagen

   • Johannes Krunegård säger:

    ”Stop watching fucking Lost!” Kan inte annat än att hålla med.

    Jag har märkt att jag tittar mycket mindre på TV sedan vi skippade markbunden TV och bara tittar på SVT play etc. Det händer numera aldrig att jag fastnar framför tre avsnitt av Simpsons jag sett fyra gånger förut.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>