Automatisk mailpåminnelse: FollowUpThen

Då och då delegerar jag saker eller har övrig mailkontakt som jag vill komma ihåg att följa upp. Kluddiga notislappar eller anteckningar i kalendern var sättet jag höll koll på sådant tidigare, men uppmaningar i stil med ”maila NN 24/9 ang. projekt” var inte direkt hjälpsamma. Turligt nog finns det en smart webtjänst för just detta, FollowUpThen.

Efter att ha registrerat dig på sidan kan du enkelt skicka mail till tjänsten med en specifik e-postadress i till-, kopia- eller dold kopia-fältet. Epostadressen definierar när tjänsten ska maila tillbaka ditt brev till dig, så om du exempelvis skickar ett brev med wednesday@followupthen.com i till-fältet kommer du att få tillbaka samma brev på just onsdag.

Skickar du istället en dold kopia (BCC) kommer din riktiga mottagare inte att se att du bett FollowUpThen om hjälp, men vid den tid du angett får du tillbaka ditt brev som en påminnelse om att det är dags att agera. I påminnelsen tjänsten skickar till dig har du dessutom möjlighet att be om en ny påminnelse efter ett visst tidsintervall, vilket är praktiskt om du inte har möjlighet att agera på den just då.

På sin informationssida visar de exempel på påminnelsetider. Ett par användbara jag har använt är 2weeks@…, 2012-10-01@… och nextmonth@…

Glöm inte att ställa in din tidszon i inställningarna i FollowUpThen, annars kommer du att få tillbaka brev på väldigt konstiga tider. Vill du verkligen ha kontroll över dina påminnelser finns en betalversion av tjänsten också för $2 per månad. Gratistjänsten räcker långt, men som för alla bra tjänster kan det vara värt att köpa betalversionen för att stödja utvecklarna.

Annons:

3 tankar om “Automatisk mailpåminnelse: FollowUpThen

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>