5 steg till maximal produktivitet under de kommande 24 timmarna

Ligger du efter i din att göra-lista? Med dessa fem enkla steg maximerar du din produktivitet de kommande 24 timmarna:

1. Gå och lägg dig tidigt ikväll
…och vakna tidigare imorgon. Du får ändå ingenting gjort under de sega kvällstimmarna, men imorgon morgon är du pigg och kan köra igång direkt med full energi.

2. Starta inte mobilen eller mailprogrammet före klockan 10:00 imorgon
…så att ingenting kan störa dig under de tidigare morgontimmarna. Då kan du jobba effektivt med en sak i taget.

3. Välj ut din tråkigaste uppgift
…och gör den det första du gör imorgon. Strunta i om du har någonting akut på schemat – bara ta den där surdegen och avsluta den direkt imorgon morgon när du har som mest energi. Effekten brukar vara förlösande för resten av att göra-listan

4. Ät lunch lite tidigare och helt själv
…för att maximera produktiviteten. Kollegor och skitsnack tar lång tid, du kan ta ifatt skitsnacket dagen därpå. Ät någonting riktigt snabbt och om du är tillbaka på kontoret just när de andra ska gå på lunch så får du ett tomt kontor och ingen som stör dig när du fortsätter bocka av dina uppgifter på att göra-listan med single tasking.

5. Ta den roligaste pucken sist på dagen
…så att när du börjar känna dig lite mossig i huvudet sätter du igång med det riktigt roliga. Då kan du hålla uppe tempot några timmar till utan att det känns allt för tungt.

Med hopp om ett produktivt dygn!

Annons:

4 tankar om “5 steg till maximal produktivitet under de kommande 24 timmarna

 1. Daniel Bergman säger:

  #1 beror väl på om man är kvälls- eller morgonmänniska. Åtminstone för mig är skillnaden i produktivitet väldigt stor mellan kväll (hög) och morgon (låg).

 2. Kanoninlägg! En grej som folk ofta nämner är det här med att planera sömnen efter när du går upp istället för när du går och lägger dig. Inte helt säker på hur man implementerar det i denna listan men något i stil med ”lägg dig tidigt och gå upp något tidigare” =)

  Bra jobbat!
  Emil

 3. Hobinrood säger:

  Jamensåklart! Helt logiskt, självklart och vattentätt. Nu finns det inga ursäkter i världen som hindrar mig från att få en massa jobb gjort i morgon. Läggdags senast kl 21 för mig ikväll med andra ord. Tack!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>