Låt Evernote twittra åt dig med IFTTT

På min IT-blogg ITpejl.se skrev jag för ett litet tag sedan om webbtjänsten IFTTT. IFTTT är en tjänst som låter dig skapa ett ”recept” som mixar ihop dina sociala tjänster på nätet och låta de trigga varandra för att underlätta vardagen. De flesta större sociala tjänsterna finns tillgängliga och det är bara för dig att skapa ett konto och börja skapa recept! Jag förstår att för er flesta kanske det fortfarande låter krångligt så låt mig guida dig igenom ett exempel.

Steg 1: Skapa recept

Klicka på Create efter att du har skapat ett konto och loggat in på IFTTT.com. Klicka sedan på ”this” som av någon anledning har en jättestor font.

Steg 2: Välj trigger-kanal

Att välja en trigger-kanal innebär att välja den sociala tjänst som ska starta ditt recept. Se det hela som en kedjereaktion, ”om något inträffar (trigger) så ska något göras (action)”. I mitt exempel väljer jag Evernote som tjänst, den ”gröna elefanten”.

Steg 3: Välj trigger

För den valda kanalen så finns det minst en men ofta flera olika triggers. Det är vad som faktiskt startar kedjereaktionen. I mitt exempel så är det en ny publikt delad anteckningslänk i Evernote.

Steg 4: Skapa klart trigger

När du valt trigger så kan du eventuellt behöva fylla i några fält. I mitt exempel behöver jag inte det så jag klickar direkt på den stora knappen för Create trigger.

Steg 5: Välj action-kanal

Nu är halva receptet gjort, dags att göra den andra halvan. Klicka på ”that” och välj sedan den sociala tjänst där det ska bli en action. I mitt exempel väljer jag Twitter.

Steg 6: Välj en action

På samma sätt som för trigger ska du välja en faktisk action i den valda kanalen. Det finns minst en men oftast flera olika actions att välja mellan. I mitt exempel för Twitter finns ett mindre smörgåsbord att välja mellan. Jag väljer ”Post a tweet”.

Steg 7: Slutför din action

Slutför din action genom att fylla i några fält för att styra hur din action ska se ut. Det finns ibland flera olika parameter du kan styra, dessa kallas för ”Ingredients” och du välja dessa från en dropdown-tabell ute till höger på skärmen. Välj en Ingredient och klicka sedan på pilen som kommer upp för att infoga den till fältet. Du behöver inte vara orolig, du kan ändra detta i efterhand om det inte skulle bli som du tänkt dig.

Steg 8: Slutför och skapa ditt recept

När du är klar behöver du bara fylla i en kort beskrivning (rubrik) på ditt recept och klicka på ”Create receipt” så är du good-to-go!

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>