10 användningsområden för din kalender

Oavsett om jag jobbar, har semester eller är föräldraledig håller jag min kalender varmt om hjärtat och tycker den är ett ovärderligt verktyg för att slippa ha saker i huvudet.

Vi har på Produktivitetsbloggen redan postat olika inlägg temat kalendrar och kommer även att fortsätta med det framledes. Här listar jag 10 användningsområden för kalendern.

1. Boka in möten

Kanske den mest uppenbara och vanligaste anledningen, helt enkelt för att komma ihåg de överenskommelser jag gjort med människor i min omgivning – vare sig det är kunder, hantverkare eller en jobbsökarkandidat.

2. Boka in nöjen eller andra aktiviteter

Kan också klassas som möten, men här syftar jag mer till konserter, after works, diverse aktiviteter, träningspass eller att en vän kommer på besök.

3. Sätta påminnelser

I kalenderposten kan jag sätta påminnelse och därför använder jag ibland kalendern som en att-göra-lista också. ”Ring elbolaget” eller ”Boka flygbiljett” kan förekomma. Jag kan ställa in så att det tex. 15 minuter innan min aktivitet börjar kommer en heads up så att jag hinner förbereda mig. Läs även inlägget om att klumpa och härska för att samla dina påminnelser.

4. Skriva dagbok

Ibland fyller jag i saker jag redan gjort, så att jag senare om jag funderar på vilken dag det var jag tvättade bilen kan gå tillbaka och kika. Eller om jag tycker veckan gått fort och undrar vad jag egentligen gjort – kika i kalendern.

5. Dela kalendern

Detta har vi skrivit om tidigare i Styrkan och enkelheten i att dela en kalender. På Produktivitetsbloggen har vi tex. en delad kalender för våra redaktionsmöten, arbetsdagar samt olika påminnelser. Jag delar även kalender med min man där vi har en för gemensamma aktiviteter där vi delar skrivrättigheter, varsin privat som vi har läsrättigheter till samt några extra för gemensamma intressen. På så sätt ser vi när den andre är uppbokad.

6. Komma ihåg födelsedagar

Jag har lagt in när släkt och vänner fyller år, samt påminnelse för detta. Man kan även använda birthday.se som vi skrivit om tidigare.

7. Komma ihåg helgdagar

Fylla i alla helgdagar under året, sätta återkommande för de med samma datum eller importera en kalender med svenska helgdagar om din kalender stödjer det.

8. Färgkoda olika projekt och kalendrar

Detta kommer vi skriva mer om senare, men ett enkelt sätt att skilja olika kalendrar, poster eller projekt åt är att kategorisera dem och tilldela dem en färg.

9. Förvara viktig information om aktiviteten

Tex. skriva in bokningsnumret till flygbiljetten, adressen till kunden eller information om aktiviteten i aktivitetsbeskrivningen så du slipper leta bland gamla mail eller slå upp telefonnummer på Eniro.

10. Få en överblick över kommande månader

För att kunna planera in nya möten, aktiviteter, semestrar eller allmänt tråkgöra är det bra att kunna få en överblick över när jag faktiskt har möjlighet att göra det.

Nu kan det vara så att din kalender kanske inte kan göra en del av de saker som står ovan. I så fall tipsar jag gärna om Google Calendar som jag i första hand använder mig av. Mer om den senare. Har du ytterligare kluriga användningsområden för din kalender? Skriv och berätta i kommentarsfältet nedan.

Annons:

En tanke om “10 användningsområden för din kalender

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>