Launchy – öppna program snabbare än Usain Bolt

Usain Bolt må vara världens snabbaste sprinter men du har möjligheten att klå honom.

Launchy är en programstartare (app launcher) som gör att du blixtsnabbt kan starta programmet du vill öppna, eller webbsidan du vill åt. Genom att trycka ALT+MELLANSLAG har du hela i princip hela din datorns innehåll tillgängligt och med några knapptryckningar till hittar du precis vad du söker.

Låt mig få visa du hur Launchy enkelt gör dig snabbare än Usain Bolt.

Den vanligaste funktionen i Launchy är att starta program. När du trycker ALT+MELLANSLAG (eller om du väljer en annan kombination) dyker Launchy upp framför dig så här:

Launchy

I exemplet ovan har jag börjat skriva in ”excel” och innan jag är färdig har jag fått ett, eller flera, förslag utefter vad jag brukar välja när jag matar in dessa tecken. Ett snabb ENTER-nedskag och Excel startar. Jag slipper öppna start-menyn eller hitta en ikon på skrivbordet.

En annan finfin funktion är det inbyggda tillägget ”Calcy”. Vill du bara snabbt räkna vad 39+17+11-25 blir trycker du ALT+MELLANSLAG och sen 39+17+11-25:

Launchy_02

Och där har du svaret på fråga: Hur du blir snabbare än Usain Bolt… (Jag vet, lite långsökt men du förstår säkert poängen)

Det finns fler saker du kan göra med Launchy. Lifehacker tar upp några och beskriver hur.

Sammanfattning

Launchy är ett program som jag använder mycket. Det förenklar uppstarten av andra program, jag behöver bara någorlunda komma ihåg vad de heter och stavas, sen föreslår Launchy vad jag vill öppna. ENTER och voilà.

Fördelar

  • Enkelt att använda, installera och konfigurera
  • Sök-komplettering så att du inte behöver mata in hela namn, ens helt rätt
  • Kraftfullt med många inställningsmöjligheter för snabba och potentiellt komplexa genvägar
  • Väldigt gratis

Nackdelar

  •  Inte vad jag kommer på.
Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>