7 anledningar att använda Google Calendar

Vi har tidigare pratat om verktyget Google Calendar och här kommer 7 anledningar till att använda denna. Som Google själv säger – att planera och organisera ska inte vara en börda. Det finns till och med de som tycker att det är skoj (ingen nämnd ingen glömd).

 

1. Dela ditt schema

Låt vänner, kollegor och familj se vad du gör. Detta har vi även pratat om här och här.

2. Ta med dig kalendern

Synka med din mobil så att du har kalendern med dig. Så kan du tex. boka in nästa möte direkt på plats, snabbt kolla upp med kompisarna när du är ledig för en AW eller hitta adressen till det möte du skulle till (om du skrivit in den vill säga, se punkt 9 i 10 användningsområden för din kalender)

3. Sätt påminnelser

Sätt påminnelser till X minuter innan mötet börjar eller till när du bör skicka det där brevet. Välj att få dem via mail, sms eller pop-up-fönster. Själv föredrar jag pop-up-fönster då det ändå kommer fram i telefonen, precis som sms, och blir tydligare än med mail eftersom det just ”poppar upp”.

4. Skicka inbjudningar

Bjud in till händelser och följ upp vilka som accepterat. Detta har jag dock aldrig använt mig av själv, då kör jag istället bokat.se eller doodle.com eller Facebooks eventtjänst.

5. Synka med andra applikationer

Till exempel med Microsoft Outlook eller motsvarande. Jag synkar både både mina exchange-konton (outlook) och google calendar med Week Cal som det kommer mer om senare.

6. Arbeta offline

Få tillgång till kalendern även då du inte är uppkopplad mot Internet. Perfekt om du av någon anledning skulle ha dålig uppkoppling.

7. Gratis är gott!

Google Calendar kostar inte mer än den tid det tar att registrera sig.

Läs mer på About Google Calendar, där anledningarna är hämtade ifrån.

Annons:

En tanke om “7 anledningar att använda Google Calendar

  1. Älskar Gcal!! Har skapat en kalender kallad Jobb och satt en standardpåminnelse SMS/30min. På så sätt räcker det att skriva in när jag ska jobba – påminnelsen kommer automagiskt. Enklare att lägga in allt på det sättet :-)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>