Skjut inte upp de obekväma uppgifterna – prioritera dem!

Tenderar vissa saker i din att-göra-lista alltid skjutas på framtiden? Har du återkommande en gnagande känsla av att du struntat i att göra något du vet att du borde? Här kommer ett halvjobbigt tips.

Rådet är kort och koncist: Svälj den fulaste grodan först. Med det menas att bocka av stora jobbiga uppgifter redan direkt på morgonen. Ta tag i den svåraste uppgiften först.

På mitt jobb har vi tagit det ett steg längre, varje måndag morgon har vi avsatt två timmar mellan 08:00 och 10:00 till att göra sånt som vi annars kanske hellre skjutit på, t.ex. att ringa kalla samtal eller annat som känns lite svårt eller obekvämt.

På så sätt kan vi resten av veckan med gott samvete ägna oss åt roligare eller bekvämare saker att göra – har jag tur får jag så mycket positiv energi från det att jag slänger in lite extra ”grod-tid” på onsdag eftermiddag också.

Fördelar:

  • Resten av dagen blir roligare och du kan känna dig nöjd med dig själv
  • Du blir mer effektiv och fokuserad
  • Du slipper negativ stress av att inte ha gjort det du skulle

Nackdelar:

  • Det finns en risk att du bävar måndag morgon (eller vilken morgon som helst)
  • Det kan ta lite längre tid att komma igång på dagen

Sugen på mer? Läs Brian Tracys bok som har just titeln ”Svälj den fulaste grodan först – 21 sätt att få mer gjort på kortare tid” alternativt diskutera med oss här på bloggen.  Eller båda. Vi utmanar dig att prova. När du väl gjort ett par veckor kan du läsa inlägget Don´t break the chain!

Annons:

En tanke om “Skjut inte upp de obekväma uppgifterna – prioritera dem!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>