Dela din skärm, direkt utan krångel

Screenleap är en tjänst bland många andra som gör att du kan dela din skärm med andra.

Det fina med Screenleap är att du inte behöver installera någon mjukvara, du behöver inte ens registrera dig och fylla i ett omständligt formulär. Allt du behöver göra är att tillåta att Java körs i din webläsare; trycka på OK och kör.

Det finns många situationer då det är praktiskt att antingen kunna dela med sig av sin skärm till andra eller kunna ta del av någon annans skärm. Till exempel om du vill visa någon ett problem du stött på; felmeddelande eller dylikt. Eller om någon ska visa dig och dina kollegor ett smart sätt att använda Excel på eller en presentation.

I mitt fall händer det inte så ofta men de gånger jag vill kunna ta del utav, eller dela min skärm så vill jag inte behöva krångla med det. Med Screenleap behöver jag bara gå till hemsidan, tillåta ett Java-program att köras och därefter skicka eller säga en länk eller kod till den eller dem jag vill ska se min skärm.

Visst, Screenleap är kanske inte det mest mångsidiga verktyget, för sådant finns det andra alternativ. Till exempel populära TeamViewer som även möjliggör fjärrstyrning så att du kan låta andra tillfälligt ta över kontrollen av deras/din dator.

Fördelar

  • Inget krångel; inget att installera och ingen registrering
  • Gratis
  • Hur många som helst kan ansluta sig
  • Lätt att dela även till smartphones och surfplattor

Nackdelar

  • Kan inte dela kontroll
  • Inte lika funktionsrikt som andra motsvarigheter

Sammanfattning

Screenleap är inte det mest kraftfulla verktyg för fjärråtkomst och delning av skärm/skrivbord, men det är enkelt och snabbt. För alla enklare tillfällen kommer jag i framtiden att i första hand tänka Screenleap.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>