Unika adresser i Gmail

Ibland på nätet kan man känna viss motvillighet att ge ut sin e-postadress. Kanske verkar sidan suspekt, kanske känns risken hög att de kommer att sälja den vidare eller själva börja skicka spam till dig. Om du använder dig av Gmail finns det ett enkelt sätt att skapa unika e-postadresser som gör det lätt att både spåra och filtrera ovälkomna mail.

Lägg till ett plustecken mellan ditt användarnamn och @-tecknet och infoga en sidunik text när du registrerar dig på sidor. Exempel: fornamn.efternamn+produktivitetsbloggen@gmail.com. Mailet kommer fortfarande att gå till fornamn.efternamn@gmail.com, men du kommer att kunna se vilket suffix det är på inkommande skräpmail och även sätta etiketter på dem genom att sätta ett filter på ”till”-adressen.

Tyvärr fungerar inte detta på alla sidor. Vissa anser att plustecken inte är tillåtna i e-postadresser, trots att specifikationen säger det. Relativt ofta fungerar det dock och har faktiskt hjälpt mig att filtrera bort lite oönskad e-post.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>