Vad är Omnifocus?

Vi har skrivit en del om Omnifocus men inte riktigt förklarat vad det är och hur det funkar.

Omnifocus är ett av de många ”att göra-listeprogram” som hjälper dig hålla ordning på dina projekt och det du vill göra.

Det finns för OSX, Iphone och Ipad och alla enheter kan synkas med varandra antingen via en egen server eller Omnifocus egna ”Omni sync server”.

Precis som de flesta liknande program är Omnifocus anpassat för GTD-arbetssättet med listvyer för projekt och kontexter. Det är enkelt att lägga till nya uppgifter med snabbpanelen som du snabbt öppnar med ett kortkommando.

Som alla progamvaror som har många funktioner kräver Omnifocus en hel del pill och fix för att anpassas till just dina behov. Du kan till exempel skapa egna vyer och anpassa dem till dina arbetsförhållanden.

Omnifocus kostar tyvärr en ganska saftig slant. Macversionen kostar 599 kr, iphoneappen kostar 149 kr och ipadappen kostar 299 kr.

För dig som är nyfiken på att testa Omnifocus vill jag tipsa om en liten pdf med titeln ”Omnifocus, GTD and you” som går igenom hur du arbetar med GTD i Omnifocus.

Sammanfattning

Omnifocus är för dig som tar din personliga projektledning på allvar. Det är kraftfullt och så långt ifrån ett enkelt listprogram man kan komma.

Fördelar

  • Anpassningsbart
  • Synkar enkelt

Nackdelar

  • Dyrt
  • Kräver en hel del inställningar

 

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>