Affirmationsramen

Affirmationer är meningar som upprepas så att de till slut blir sanna, typ. Så om jag säger till mig själv att jag är en hejjare på fotboll femtio gånger om dagen kommer jag förr eller senare sätta lädret i krysset.

Det är lite flummigt och används en del i alternativ- och new-age-rörelsen. Men det sägs funka. Hursomhelst finns det saker som jag vill bli påmind om, citat jag vill leva efter och vissa saker som gör mig på gott humör. De påminnelserna ville jag ”automatisera”.

Så jag gjorde en ”affirmationsram”. Jag köpte mig en digital fotoram på teknikmagasinet, valde ut ett antal foton och gjorde ett antal bilder med texter. Jag laddade över bilderna på ramen och ställde den bredvid min skärm på jobbet. Den är inställd på att börja visa bilderna klockan 08.00 (då jag brukar dyka upp) och byta bild varje halvtimme tills jag går hem ca 17.00.
Affirmationsramen

Så nu står den där och påminner mig då och då om att ”Do, delete, delegate, defere”, ”Keep it simple, stupid” och att ”Losers meet, winners do”. Helt enkelt grejjer som är bra att bli påmind om då och då.

Annons:

En tanke om “Affirmationsramen

Kommentarsfunktionen är avstängd.