3 sätt att effektivisera din disk

Sysslor som är trista vill gemene man (eller kvinna) generellt lägga minimalt med tid på. Därför är det bra att prioritera att effektivisera sysslor som är just – trista. Disk, exempelvis…


Ett. Helst skulle jag vilja ha utrymme (både i lägenheten och i ekonomin) att köpa en extra diskmaskin för att bara kunna alternera ren och smutsig disk och inte använda skåpen till mer än sådant som sällan används. Bara att plocka ett rent glas ur den ena diskmaskinen, släcka törsten och sen ställa i det smutsiga glaset i den andra diskmaskinen. Detta är dock inte ett (prioriterat) alternativ för mig.

Två. Skölj porslinet innan du sätter in det i maskinen. Då slipper du för hand diska om tallrikarna som inte riktigt blivit helt rena eller ta upp plats i maskinen för dem en andra vända.

Tre. (Den bästa.) Sortera disken redan när du stoppar i den. Stoppa alla gafflar i en korg, alla knivar i en annan och separera glas och koppar i olika rader. Då går det snabbare att plocka ur diskmaskinen när den är klar och det känns dessutom bättre i maggropen för den med ett sinne för det strukturerade och ordningssamma.

Har du ingen diskmaskin? Se till att skaffa en. Pronto.

Annons:

En tanke om “3 sätt att effektivisera din disk

  1. Trean var gammal vana. Jag brukar (tillskillnad från många andra) peka besticken nedåt. På så sätt plockar man dem lätt i hantaget utan att smutsa ned eller skära sig på knivar.

    Något som skulle ersätta ettan är att använda industridiskmaskin. Det går snabbt och man kan slänga in saker huller om buller =)

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>