Tagga filer i Windows 7 för att sluta slösa tid på att leta

Tagga filen när du spararRunt 25% av din arbetstid spenderar du på att leta efter saker, det är galet mycket tid som är ren slöseri för att du inte kan hålla ordning och reda. Det är inte bara sant för saker och ting i din arbetsmiljö, utan även i datorn där du lagrar filer och dokument. Det enklaste sättet är börja skapa ordning är att hitta rätt mappstruktur, en struktur som inte bara kategoriserar utan även hjälper dig att hitta rätt från början. I detta inlägg ska jag förklara hur du i Windows kan ta det steget längre genom att tagga dina filer och dokument i Windows 7.

En tagg beskrivs enklast som ett sökbart nyckelord. Taggar associeras direkt med dina filer, och det gör att du enkelt i Windows kan söka och hitta rätt dokument direkt. Självklart innebär det lite mer arbete, men det ser jag som minimalt mot den tidsvinst du gör i slutändan för att minska slöseriet och känna att du har ordning på ditt filarkiv.

1. Tagga filen när du sparar

Tagga när du sparar

När du sparar filen i Windows 7 så kommer en terminalruta upp för olika alternativ. Där kan du direkt skriva in en eller flera taggar som beskriver ditt dokument. Tänk på att välja taggar som du själv skulle använda som sökord om du skulle vilja hitta dokumentet efter ett par veckor.

2. Tagga filen i efterhand i dess inställningar (properties)

Tagga i properties

Om du har flera dokument som är otaggade idag eller att du råkade spara dokumentet utan att skriva i en tagg, så kan du i efterhand lägga till taggar i filens inställningar. Högerklicka på filen och välj Properties, där kan du lägga till en eller flera taggar.

3. Tagga flera stycken filer i Utforskaren

Tagga flera filer i Utforskaren

Det finns även möjlighet att tagga flera dokument samtidigt. Det fungerar förstås också även om du bara har ett dokument. Du gör detta genom att markera flera dokument i Windows Utforskaren och sedan nyttja detaljpanelen genom att lägga till en eller flera taggar.

Alla bilder är från TechRepublic.

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>