Recipe distiller stjälper dig med inköpslistan

Har du tröttnat på att alltid glömma jäst när du ska baka? Är du ute efter ett enkelt sätt att göra en inköpslista utifrån ett recept du hittat på nätet? Vill du dessutom enkelt kunna göra det i mobilen? Då ska du hålla dig borta ifrån Recipe distiller.

Det är en tjänst som till en början ser riktigt praktisk ut. Du klipper in en länk till ditt favoritrecept i ett formulär och vips så har Recipe distiller gjort en inköpslista med ingredienserna i receptet. 

Man kan säga att det funkar sisådär. I vissa fall dubbleras posterna (så du riskerar att komma hem med två fransyskor till din stek) och i andra fall tolkar den instruktioner som ingredienser (så att du blir tvungen att leta stormarknaden runt efter ”1 Hetta upp en stekpanna”).

Tjänsten finns som Iphone-app också. Tanken är att du ska använda dig av en liten bookmarklet, en liten javascriptkod i ett bokmärke, för att plocka ut ingredienserna ur ett recept. Problemet är bara att på sidan med det lilla koden du ska kopiera och klippa in som bokmärkslänk, där går inte koden att kopiera.

Efter att ha lekt runt och testat Recipie distiller lite slår det mig dessutom att det ju är mycket enklare att markera ingredienslistan i receptet, kopiera och klistra in i Evernote, anteckningar eller kanske Our groceries. Nyttan med Recipe distiller känns som bortblåst.

Sammanfattningsvis kan man säga att Recipe distiller är en skräpig tjänst som tillfredsställer ett behov som inte finns. Dessutom kostar den 15 spänn på Appstore. Som jag vill ha tillbaka.

Annons:

2 tankar om “Recipe distiller stjälper dig med inköpslistan

    • Johannes Krunegård säger:

      Något bättre. Men man kommer ju inte undan att det förmodligen är lättare att bara kopiera och klistra in ingredienslistan.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>