Stödsignalerna som berättar när du inte är i balans

Om du kör bilen lite för nära vägrenen på motorvägen så börjar din bil skaka, ”brrrr” säger det när du kör på de vitmålade räfflorna. Dessa räfflor fungerar som en stödsignal som talar om för dig att du är lite snett ute. Borde du inte ha liknande stödsignaler som varnar när du inte är i balans med dig själv?

Det är inte alltid så lätt att veta om man är i balans eller inte. Ofta är det omgivningen som uppmärksammar oss på att vi är onödigt griniga, sena eller på annat sätt ur form. Min ambition är att själv upptäcka när jag inte är i balans, gärna innan omgivningen upptäcker detta. Till min hjälp har jag en uppsättning stödsignaler nedskrivna som talar om för mig att jag inte är i balans som hjälpt mig under åren. Här är ett urval:

Jag vill inte sova
Detta är min viktigaste stödsignal. När jag kommer på mig själv vid 23-tiden att jag inte alls är sugen på att sova, då brukar det betyda att jag har fått alldeles för lite fritid eller egentid och att detta måste korrigeras den närmaste veckan. Om jag ignorerar signalen, är uppe halva natten och pysslar med privata saker så får jag för lite sömn och hamnar i en ond cirkel. Signalen talar om för mig att jag först måste tvinga mig själv i säng och samtidigt boka in lite egentid de kommande dagarna för att hamna i balans.

Det börjar dyka upp surdegar i att göra-listan
När jag vaknar och kommer på mig själv ha lite ångest över arbetsuppgifter som förvandlats till surdegar, då har jag för mycket att göra. Denna signal är ett tydligt tecken på att jag haft så mycket att göra att jag inte lyckats vara proaktiv i mina projekt, därför har de förvandlats till surdegar. Signalen säger att jag omedelbart måste döda surdegarna och samtidigt ta bort eller delegera andra uppgifter så att jag hamnar i balans igen.

Kort stubin
När jag kommer på mig själv ryta till lite onödigt hårt mot mina barn när de krånglar eller trotsar så är det en tydlig signal om att jag har sovit för lite. Denna signal säger att jag omedelbart måste få en eller ett par 8 timmarsnätter för att komma i form igen.

Bryr mig inte om att det är ostädat hemma
När det är ostädat hemma och jag kommer på mig själv att inte bry mig om det, då betyder det också att jag har sovit för lite eller arbetat för mycket. Jag tycker nämligen om att ha ett städat hem, men när jag inte längre bryr mig om denna punkt så är det ett tydligt tecken på att jag är mentalt trött och inte i form. Jag behöver omedelbart en eller ett par 8 timmarsnätter och kanske lite egentid för att få tillbaka energi och känna ett flow även för sysslorna i hemmet.

Vilka stödsignaler har du som uppmärksammar dig själv om att du inte är i balans?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>