Starta om en dålig dag

Starta om datornVi har alla haft dagar då det helt enkelt är för mycket. Möten, projekt och uppgifter går i ett och man skulle vilja stanna världen och börja om.

Man behöver ladda om, sänka adrenalinhalten och komma ner i andning. För mig hjälper en avslappningsövning som jag hittade på nätet för några år sedan.

Det är Eva Johansson som bjuder på två varianter av avslappningsövningar i mp3-format. Jag gillar den som heter ”bästa tillstånd” bäst. Med den kan jag ställa om och välja hur jag vill känna mig efteråt. Perfekt att ha mellan det krävande mötet och det jobbiga samtalet, eller precis före en skitviktig presentation.

Bland det bästa med övningen är att det bara tar fem minuter. Och fem minuter har man ju alltid. Om inte annat kan man kamouflera det som ett toalettbesök. Och eftersom den är inlagd på min telefon har jag den alltid med mig som ett ”rebootpiller”.

När man lyssnar på det första gången är det lätt att få lite ”simma med delfiner”-vibbar. Men det är bara att komma över. För det funkar.

Annons: