Håll dig uppdaterad med Google Alerts

Jag har under en tid lite av och på använt mig av Google Alerts. En lite mer undangömd funktion som Google ändå hållit levande de senaste åren. Det är en tjänst som gör att du kan prenumerera på sökningar.

Du sätter upp vilka sökfrågor du vill hålla koll på (”varnas om”) och så gör Google själv google-sökningar, och när du får träff så kan Google skicka ett e-post till dig med resultaten. Smart och enkel bevakning av ditt företag eller din bransch. Eller varför inte dig själv med en varning på ditt eget namn?

När du ställer in din varning så kan du välja Typ av sökresultat. Det kan vara till exempel Nyheter, Bloggar, Video etc. Förutom typ ställer du in Hur ofta du vill att sökning ska göras, och om Sökresultaten ska vara alla träffar eller bara de bästa. I en översiktsvy under Hantera alarm kan du bland annat editera och ta bort varningar.Google Alerts

Annons:

5 tankar om “Håll dig uppdaterad med Google Alerts

  1. Jag hade också problem med att jag nästan aldrig fick några alerts. Hittade TalkWalker som gör samma sak som Google Alerts – men mycket bättre. Du kan till och med exportera dina befintliga alert-inställningar från Google och importera dem i Talkwalker. Prova göra det och ha båda aktiva i en vecka så ser du förmodligen att Talkwalker är mycket bättre.

  2. Daniel Bergman säger:

    Jag har testat Alerts lite grann, men tycker inte att jag någonsin får meddelanden om att de triggas. Det var i och för sig ett tag sedan jag gjorde detta och det finns en möjlighet att jag satt upp något fel, men min erfarenhet kunde hur som helst ha varit bättre av denna tjänst.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>