Mindre kaos i kylen med förvaringslådor

kylskåpJag älskar att köpa små burkar och flaskor med okänt innehåll i hyllan för “etnisk mat”. Jag älskar att ha sju olika sorters senap hemma, inklusive den apstarka jag gjort själv. Jag känner en djup inre tillfredställelse när jag fyller små pytsar och burkar med mina egna varianter av pesto, majonnäs och tapenade.

Vad jag däremot inte älskar är det totala kaoset som uppstår i kylen; när matvaror möglar för att man glömmer bort dem, eftersom det inte går att få en överblick över vad som finns där, eller att plocka ur hela kylen för att hitta de soltorkade tomaterna man vet står någonstans längst bak.

Tänkte att någon, typ Ikea eller nån på Konstfack, borde ha designat en smart, snygg, funktionalistisk, flexibel kylskåpsinredning, men Google erbjöd förvånansvärt lite i den vägen. Tills någon (typ Ikea, eller nån på Konstfack) får tummen ur, så behövde jag hitta en lösning som jag kunde leva med.

Denna visade sig ligga i genomskinliga plexiglaslådor från Muji. Avsedda för DVD-skivor respektive Minidisc (!), enligt förpackningen, men ypperlig förvaring även för diverse matvaror. Tyvärr går det inte att länka direkt till produkterna på Mujis hemsida, men de finns under Storage i deras webbshop.

förvaring i kylskåpet

Att på detta sätt indela kylen i mindre celler underlättar överblick, åtkomst, stapling och rengöring. Just Mujis lådor är ganska dyra – från hundralappen och uppåt, och det går säkert att hitta billigare alternativ. Vad jag gillar med just dessa, är att de är väldigt stadiga och helt genomskinliga, och det finns också flera olika mått att välja mellan. Dessutom är de snygga.

Annons:

3 tankar om “Mindre kaos i kylen med förvaringslådor

  1. Jag har också märkt att vi är väldigt dåliga på detta i Sverige. Om man däremot tittar i USA så finns det hur mycket som helst. :)

  2. Johannes Krunegård säger:

    Jag har funderat på att sortera kylen efter olika tillfällen och behov. Så när man ska bre mackor tar man fram lådan där smör och alla pålägg ligger. Så istället för att plocka fram en sak i taget får man ut allt i ett handgrepp. Samma sak skulle man kunna göra med exempelvis salladsgrönsaker.

    Tyvärr har jag inte lyckats övertyga resten av familjen om idéns förträfflighet… :)

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>