Knyt skorna

En vanlig rosett för att knyta skorna må vara snabb, men har ovanan att stundvis gå upp. För ett par år sedan snubblade jag över ”Ian’s Secure Shoelace Knot” och gillade tanken på en skoknut som tar marginellt längre tid att knyta men i gengäld har ytterst svårt att gå upp av misstag.

Omlärningen tog ett litet tag – muskelminnet ville väldigt gärna knyta skorna på samma sätt som jag gjort i 20 år – men numera är jag och den nya knuten väldigt goda vänner och jag har aldrig varit med om att den gått upp av misstag. Samtidigt är den väldigt enkel att lösa upp när jag väl vill få av mig skorna. Som ytterligare en bonus är den mer symmetrisk än en normal rosett och definitivt snyggare än en dubbelknut.

Nackdelarna med knuten är att den tar något längre tid att göra än en rosett, även nu när jag kan den, samt att den tar något mer skosnöre.

Du hittar instruktionerna för hur knuten görs på http://www.fieggen.com/shoelace/secureknot.htm (eller läs den hyfsade Google Translate-versionen på svenska)

Annons:

En tanke om “Knyt skorna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>