Håll koll på viner med Vivino

noun_smell_86535Detta är ett gästinlägg skrivet av Erika Strandberg. Erika jobbar inom kommunsektorn i Finland och är intresserad av effektivitet på jobbet och tips och tricks som gör vardagen smidigare.

Tycker du det är svårt att hålla koll på vilka viner du gillar? Du bjuds på ett vin, gillar det och tar en bild på etiketten. Och glömmer bort varför du tagit bilden. Eller skriver du upp vinet på någonstans och när du nästa gång ser anteckningen har du noll koll på varför vinet var så bra. Appen Vivino hjälper dej att hålla koll på dina favoriter.

Jag är en riktig novis på vin. Därför har jag startat upp ett projekt som går ut kartlägga viner och lära mej lite om viner och om min egen smak. Till hjälp har jag tagit appen Vivino.

Vivino fungerar som en social plattform där man kan ha vänner, kommentera viner och gilla andras viner. Men man kan också använda den helt själv och välja bort att koppla upp mot andra användare.

Med Vivino kan du rikta telefonens kamera mot vinflaskans etikett och inom ett par sekunder har Vivino identifierar vinet. Du kan ge poäng åt vinet, skriva en kommentar och läsa om vinets egenskaper och vilken mat det passar ihop med. Du kan också lägga till vinet på din personliga önskelista. Önskelistan är sedan lätt att plocka fram då du står framför vinhyllan nästa gång!

Vivino har också olika topplistor. Det finns topplistor för Sverige, topplistor för olika druvsorter och topplistor ekologiska vin. Med Vivino kan du också få tips på vin som liknar de vin du gillar. Den här funktionen hör till Premium-versionen som kostar, så den har jag inte testat.

Lite knepigt är det också att förstå alla termer på engelska, särskilt för en som jag, som inte riktigt behärskar dem ens på svenska. Vivino finns på 10 språk men inte på svenska. Vivino fungerar med iOS, Android och Windows.

Hur håller du koll på dina favoritvin?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>