Fullt i förrådet? Här är 4 tömningstips

Sommaren står i farstun vilket betyder att grill, utemöbler och barncyklar skall grävas fram ur förrådet. Tyvärr brukar förrådet redan vara överfullt av onödigt skräp och saker som aldrig används vilket gör det svårt att komma in och svårt att få ut det man vill ha. Om så är fallet, då är det dags för en rejäl förrådsstädning. Hur gör man det på bästa sätt?

Om ditt hus eller din lägenhet brinner ner tillsammans med dina ägodelar, skulle förlusten av alla saker göra dig till en olycklig människa? På riktigt? Jag tror inte det. Vi har för mycket saker som bara stressar upp oss, alla mår bra av mindre prylar som tar plats och distraherar.

Här kommer mina tips för en effektiv förrådsstädning:

Tips 1: Fokusera på att tömma, inte på att organisera
Saker ska ut ur förrådet. Inte ut på gården, sorteras i kanske- och ge bort-högar för att sedan åka in igen i en sorterad ordningsföljd. Saker skall heller inte stuvas om på hyllor på ett effektivare sätt så att det plötsligt blev plats på golvet men med lika mycket saker kvar i förrådet. Antal pinaler skall vara färre efter städningen, inte bara mer organiserade.

Tips 2: Boka ett släp innan du börjar tömma
Om du kommer hem med ett släp innan du börjar städa förrådet så kan du inte annat än att börja fylla det, det känns väldigt dumt att lämna tillbaka släpet utan att ha tagit åtminstone en tripp till Myrorna eller tippen.

Tips 3: Bra att ha, men max ett år
Om du hör dig själv säga ”den här är bra att ha om den skulle behövas nångång” så är det helt okej att låta den ligga kvar i förrådet, men endast under en specifik tidsperiod. Mitt förslag är ett år. Om du vid nästa års förrådsstädning hör dig själv säga samma mening om samma pryl, då är det dags att göra dig av med den.

Tips 4: Minska förrådsytan
Ju större förråd du har, desto mer saker kommer du att fylla det med. Du kommer helt enkelt alltid att ha precis så mycket saker i ditt förråd att du inte kan komma in där. Sikta på att ha ett så litet förråd som möjligt, eller se åtminstone till att du inte tänker tanken ”ett förråd till”.

Har du fler tips? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>