Frys jeansen rena

JeansMinns ni som jag reklamen för Levi’s från 80-talet? En man kommer ned för en trappa i bara kallingarna, går fram till kylskåpet och plockar därur sina jeans. (Har du glömt kan du friska upp minnet här.) Jag funderade länge på varför i hela friden han hade brallorna i kylen. Nu tror jag jag har kommit lite närmare svaret.

Om du vill behålla tvättningen på dina jeans, eller vill att de ska slitas snyggt av din egen användning istället för av upprepade tvättar kan du nämligen lägga jeansen i frysen. Kylan ska enligt uppgift döda de flesta bakterier och motverka dålig lukt.

Ett annat alternativ kan ju vara att vädra jeansen ute i minusgrader. Då slipper du dessutom ha byxor bland broccolin.

Annons:

3 tankar om “Frys jeansen rena

  1. Såg på TV4 nyhetsmorgon förra veckan där man tagit ett bakteriprov före och efter frysning. Ingen större skillnad och Professor Marie-Louise Danielsson Tham (från bl.a. Rent hus/TV4) rådde till tvätt i 60°. Jag följer det rådet…

  2. Kajsa Björn säger:

    Frysen är även bra om du råkat få stearin på en duk eller liknande. In i frysen och sen är det lättare att knoppra bort.

    Ullkläder har också den goda egenskapen att lyckas bli fräscha utan att tvättas. Ut med det i vinden så luftar plagget sig rent igen. Funkar dock inte med fläckar förstås, enbart svett och unkenhet.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>