Underlätta tvätten genom att fånga färgen

Underlätta tvätten genom att fånga färgenAtt tvätta kläder är ännu en sån där syssla som folk bara gör för att de måste och i vissa perioder av livet kan det vara extra jobbigt. Extra jobbigt blir det om du i tvättstressen råkar färga din favorittröja rosa på grund av ett par röda sockar som råkade slinka med.

Produkten som motverkar detta problem heter Colour Catcher och finns att köpa i vanliga matvaruaffärer.

Exempel på när det var extra jobbigt att tvätta är när jag var student och hade ont om tvättider och dessutom inte så mycket olika sorters tvätt att jag kunde fylla en maskin innan de rena kläderna tog slut. Eller nu när jag är nybliven förälder och mitt barn (vars garderob dessutom är väldigt färggrann) ibland måste bytas kläder på fem gånger under en dag.

Colour Catcher funkar så att du lägger in ett ark av produkten längst bak i tvättmaskinen innan du fyller på med smutstvätten. Sen kan du blanda fritt mellan mörkt, ljust och mittemellan utan att riskera att ofrivilligt gå till jobbet i rosa skjorta eller grådassig t-shirt. Färgen fångas av arket, inte av tvätten. Enkelt, helt enkelt.

Sedan jag upptäckte produkten för ett par månader sedan har jag flertalet gånger med positivt resultat använt mig av den, även om jag var lätt skeptisk till en början. Visst, du måste fortfarande sortera tvätten utifrån olika gradantal, men inför en resa eller liknande kan du tvätta majoriteten av alla favoritkläder du vill ha med dig i en och samma vända. Kläder som har många färger i samma plagg tjänar förstås också på detta.

Slutligen är att det både är ekonomiskt och miljövänligt då du inte behöver köra halvtomma maskiner lika ofta och duken är biologiskt nedbrytbar. Och detta är ju en vinst i sig.

Om du vill testa produkten bjuder företaget på ett gratisprov via sin hemsida.

Annons:

8 tankar om “Underlätta tvätten genom att fånga färgen

 1. Jag tvättar varannan dag eftersom jag är väldigt renlig.
  Jag tvättar färgade kläder i en tvätt, vit tvätt i en tvätt.
  Har aldrig fått något missfärgat.
  Kör alltid 60grader för att det skall bli helt rent.

  • Tidigare körde jag mycket 60°C men fick arga påhopp ar partner för att saker tappade färg.
   Har allt mer och mer börjat köra saker i 40°C och mörkblå chinos håller färgen mycket bättre.

   Däremot har jag litet ångest över att saker mest känns ”luftade” och inte rena…. :/

 2. Kajsa Björn säger:

  Okej, då är vi iallafall lite överrens =)
  Jag vill också tillägga att det inte står om de röda strumporna är gamla eller nya.

 3. Javisst, vittvätt håller jag med om. Men det är ju något helt annat att vita saker blir lite solkiga om de tvättas med annat å ena sidan och att en tröja blir rosa för att den tvättas med ett par gamla röda strumpor å andra sidan (det scenario som beskrivs i inlägget).

 4. Myt tror jag inte, inte enligt min erfarenhet. Däremot kan jag delvis hålla med dig om att man inte ska överdriva det.

  Jag färgsorterar bara vitt eller inte vitt då jag upplever att de vita plaggen blir lite solkiga om de tvättas med mörkt, även om kläderna inte är nya.

  Det är också bra om du tex har en vit tröja med en massa andra färger på, tex röda muddar eller liknande. Svårt att sortera då det sitter i samma plagg.

  • Precis. Det finns egentligen två anledningar att sortera. 1) Något är nytt 2) Vita saker blir smutsigta. Jag lämnade tillbaka en vit skjorta som hade börjat släppa i sömmarna efter en dryg månad. Jag upplevde skjortan som både ren och vit men när jag fick den utbytt såg jag skillnaden på vitt och vitt. Så återigen Kajsa har helt och hållet rätt =)

 5. Är det inte lite av en myt att man måste färgsortera? Visst, nya plagg måste tvättas färgsorterat eller separat, men efter några tvättar färgar de ju inte av sig.

  Själv tvättar jag aldrig färgsorterat (men nya plagg separat ett par gånger) och har aldrig upplevt missfärgning. Kan detta vara en produkt som ”funkar” helt enkelt eftersom den inte behövs?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>