Få koll på koffeinet

Har du svårt att somna om kvällarna? Beror det möjligtvis på en för sent drucken kopp kaffe? Eller får kaffet vid tre-fikat dina händer att skaka och dig att tala i tungor? Då kanske det är dags att börja hålla koll på ditt koffeinintag. Med Caffeine Zone 2 i din iPhone vet du alltid hur mycket koffein du har i blodet.

Varje gång du dricker kaffe, eller te för den delen, anger du koppstorlek och hur snabbt du dricker koppen i appen. Appen ritar då upp en kurva så du kan se hur koffeinkoncentrationen i blodet varierar över tid.

Appen varnar dig när du riskerar att ta en kopp för mycket och uppmärksammar dig på när din koffeinhalt är farligt låg.

För att funka perfekt behöver appen lite anpassningar och finjusteringar. Jag har inte problem att sova efter en kopp kaffe sent på kvällen men dricker ofta för mycket under dagen. Så jag skulle kunna sänka gränsvärdet för högsta halt vid sänggående och sänka taket för den ”optimala zonen”.

Men frågan är om det är värt pillet. Jag testade appen och efter två dagar hade jag tröttnat på att logga varje kaffekopp. Nyttan jag hade av testet var att jag fick reda på att jag drack fler koppar per dag än jag trodde.

Caffeine Zone finns i en gratisversion och en 7-kronorsversion utan annonser. Det finns liknande appar för Android, Koffein Tracker är ett av dem.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>