Eftertänksamhet på 3 minuter

Min dag på 3 minuter

Skulle du reflektera oftare om det bara tog 3 minuter? Stanna upp och bli mer tacksam? Få en tydligare bild av dina styrkor och prioriteringar? Bli påmind om vad du är stolt över? Här finns genvägen.

Vi har tidigare skrivit om vinster med att skriva dagbok och pratat om hur du blir en gladare människa. Jag har själv påbörjat dagboksprojekt, men saknat en knuff och en struktur för att få det gjort på regelbunden basis (och det med motivation), vilket gjort att det runnit ut i sanden. Företaget Nicotext och författaren Sara Starkström har skapat dagboken ”Min dag på 3 minuter” för att du kort ska kunna paketera din dag på ett positivt sätt.

Varje dag (eller varannan, boken har inga datum) får du kort sammanfatta din dag utifrån fyra återkommande frågor: ”3 saker jag är tacksam för”, ”3 saker att se fram emot”, ”3 minnesvärda händelser” och ”Dagens goda gärning”. Utöver det kommer en unik fråga (ny varje dag) som ger dig en extra funderare samt några rader för allmän reflektion.

Jag gillar tanken med boken för att det sänker tröskeln och gör reflekterandet roligt och enkelt. Och dessutom i en snygg förpackning. Frågorna på varje sida hjälper till att fokusera tankarna och är både peppande och utmanande. Jag tänker också att det blir något fint att bläddra tillbaka i om ett, fem eller tjugo år.

Boken finns att få tag på på Bokus samt på exempelvis Designtorget. Gillar du konceptet har Starkström även skrivit böckerna ”Mitt liv på 3 minuter” samt ”Min framtid på 3 minuter” som är uppbyggda på liknande sätt.

Hur reflekterar du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

2 tankar om “Eftertänksamhet på 3 minuter

  1. Precis, tror starkt på att koppla ihop olika vanor för att underlätta genomförandet. Jag behöver tex dricka mer vatten, så försöker att alltid ha en flaska i bilen när jag är på väg.
    Tack för tips!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>