Appen som påminner dig när du minst anar det

Vissa saker vill man bli påmind om för att ständigt ha aktuella i huvudet. Det kan handla om aktuella mål, visioner, lärdomar eller affirmationer.

Tidigare hade jag affirmationsramen på mitt skrivbord som visade texter och bilder som ledde och inspirerade mig. Den hade två nackdelar. Den mindre nackdelen var att skiten glappade och slocknade till och från. Men framförallt blev jag ”döv” inför den. Jag visste vilka bilder som skulle dyka upp och visste att den stod där. Sakta men säkert började den sjunka in i resten av möblemanget. Dessutom såg jag den bara när jag var på kontoret vilket inte var så ofta.

Så jag gav mig ut på jakt efter något mer oförutsägbart, mobilt och anpassningsbart. För någon vecka sedan laddade jag ner appen Random Daily Affirmations från Appstore och den verkar fylla mina krav. Sex slumpvis utvalda tidpunkter mellan 06:00 och 23:00 ser den till att min telefon skickar en notis med en text, slumpvis utvald bland de jag knappat in i appen. Både antalet tidpunkter, mellan vilka tidpunkter och vilka texter appen ska visa är fritt för mig att ställa in.

Jag är medveten om att det inte är riktigt enligt produktivitetskonstens alla regler att ha pling och notiser som kan avbryta en. Men det har faktiskt hänt att citatet som dykt upp på telefonen passat väldigt bra för situationen som jag suttit i.

Om du har några tänkvärda citat, mål eller affirmationer som du vill bli påmind om kan affirmations vara värt att testa. Du kan till exempel använda det som en digital version av nyårsdokumentet.

Random Daily Affirmations finns på Appstore och kostar 7 kronor.

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>