App: Fjärrstyr din Volvo, nästan…

Volvo OnCallJag känner mig som James Bond ibland. Ni vet scenen från ”Tomorrow Never Dies” där Pierce Brosnan styr sin BMW från sin mobiltelefon. Det hade kunnat vara jag, nästan i alla fall…

Till att börja med kör jag en Volvo, en V40. Bland fördelar och nackdelar så finns det en liten detalj som jag gillar skarpt och som underlättar min vardag; Volvo On Call Mobilapp.

Det här inlägget och den här appen kommer inte att revolutionera ditt liv eller ens göra påtaglig skillnad. Men den gör vissa saker så mycket trevligare och tillgängliga för en, vilket jag gillar.

Volvo On Call Mobilapp kan du använda om du har ”Volvo On Call” till din Volvo samt tillbehör som möter de specifika funktionerna, som till exempel bränslevärmare.

En varm Volvo

VOC, värmare

Tänkt att få slippa skrapa rutor. Tänkt att få sätta sig i en varm bil på morgonen och slippa krånglet när det är kallt. Med Volvo On Call kan du tidsinställa bränslevärmaren så bilen ska vara varm när du vill.

Appen tillåter dig även att från telefonen omedelbart sätta igång bränslevärmaren. Verkar kanske inte som något revolutionerande men en fantastiskt mysig funktion när du ska iväg på kalla dagar.

Körjournal

VOC, körjournalJag har en tjänstebil och måste bokföra resor som körs i tjänsten samt privat. I Volvo On Call finns en inbyggd körjournal som via GPS registrerar var du stannar bilen och räknar ut sträckan du kört.

Sedan väljer du hur du vill ha datan mailad till dig, i en textfil, csv- eller excel-fil. Underlättar en hel del om du som jag kör en tjänstebil.

Ha koll på bränslet

VOC, bränsleSka du iväg snart och undrar om du har tillräckligt med bränsle. Du behöver inte lägre gå till bilen för att kolla. Volvo On Call visar dig bränslenivån samt hur långt du tar dig på nuvarande tank.

Var är din Volvo?

VOC, lägeKan inte påstå att jag ännu använt denna funktion men skulle den behövas är den nog trevlig. Skulle du till exempel glömma bort var du parkerat kan du hitta bilen via den inbyggda kartfunktionen.

Dessutom kan du tuta och blinka via appen, om du även tappat glasögonen…

Lås din Volvo

VOC, dörrarSkulle du har råkat missat låsa din bil får du en påminnelse via appen om att den är olåst. Vilket såklart är tacksamt. Men inte nog med det. Du har även möjligheten att via appen låsa och låsa upp bilen.

Jag har en gång låst upp bilen från Piteå då min fru behövde komma åt något jag glömt, i Stockholm. Nu fanns även reservnyckeln hemma men det var roligare så här.

Läs av instrumentpanelen

VOC, instrumentpanelDu kan även i mobilen läsa av bilens instrumentpanel; mätarställning, bränsleförbrukning eller om något är trasigt eller behöver fyllas på, som spolarvätska.

 

Temperaturen

Via webbaserad väderinformation kan du få reda på temperaturen vid din bil.

Planera resan hemifrån

Har du en navigator inbyggt i din Volvo? Då kan du i appen söka upp en destination skicka den till bilen så är navigatorn laddad med din destination.

Sammanfattning

Fördelar

 • Uppvärmning. Fantastiskt trevligt kalla dagar
 • Körjournalen underlättar för mig med tjänstebil
 • Meddelanden om att bilen inte är låst. Har hänt att jag missat, bara att låsa bilen via mobilen

Nackdelar

 • Kommer bli svårt att acceptera ett annat bilmärke utan motsvarande tjänst
 • Lite seg ibland, appen alltså. Men inte allt för besvärande
Annons:

En tanke om “App: Fjärrstyr din Volvo, nästan…

 1. Största vinsten enligt mig är.

  ”PLANERA RESAN HEMIFRÅN
  Har du en navigator inbyggt i din Volvo? Då kan du i appen söka upp en destination skicka den till bilen så är navigatorn laddad med din destination”

  Vad har du för fördröjning på de olika delarna av appen? T ex låsa upp eller ladda ned kartinformation. =)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>