Alternote – en slimmad Evernote-klient för OS X

Gillar du Evernote för dess möjligheter till synkronisering, multiplattform och delning av information, men tycker att programmet har blivit lite för mycket på senare tid med presentationsläge, chattfunktioner, påminnelser och dylikt? Skulle du hellre vilja ha en lite enklare klient, där fokus är på texten i anteckningarna? Om svaret är ja på båda frågorna och du dessutom kör OS X finns det nu ett alternativ som heter Alternote.

Alternote integrerar utan problem in i det ekosystem av appar och synkronisering som Evernote tillhandahåller. Du kan därför fortsätta att köra samma mobilklient, webclipper och windowsklient. Vad Alternote erbjuder är en bra mycket enklare och renare upplevelse än Evernotes standard-mjukvara för OS X.

Anteckningar kan precis som i Evernote textformateras på de normala sätten, men här tillåts även Markdown-liknande syntax. Fullskärmsläget är mycket bättre i Alternote, där du kan vara helt ensam med din text – utan några distraktioner som formateringsknappar eller anteckningslistor.

Stödet för navigering, sökning och inmatning med hjälp av snabbkommandon är stort. Likaså stödet för att formatera text med hjälp av tangentbordet. Om du hellre använder någon sorts pekdon dyker en formatteringspalett upp när du markerar text – en väldigt snygg lösning. Snyggt är även att du enkelt kan byta mellan ett ljust ”dag”-tema och ett mörkt ”natt”-tema i hela applikationen, utan att för den skull påverka själva anteckningens färger.

De problem jag har haft än så länge med appen är få. Den som stör mig mest är att anteckningar som i Evernote innehåller kryssrutor syns i vissa fall i Alternote utan dem, men om du skapar kryssrutor i Alternote syns de i Evernote. Stödet för Markdown är inte heller fullständigt, där är exempelvis Marxico ett mycket bättre alternativ.

När det kommer till att organisera anteckningar kommer jag nog fortfarande att använda mig av Evernote – speciellt då Alternote inte har något stöd för Evernote Business ännu – men i de fall där jag bara vill skriva eller redigera text och sitter på min Macbook har jag växlat över till Alternote.

Alternote finns i App Store för OS X och kostar just nu 4,99 USD, ungefär 40 kronor. Priset är ett introduktionserbjudande och kan alltså komma att stiga.

Annons:

En tanke om “Alternote – en slimmad Evernote-klient för OS X

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>