Bli snabbare vid tangenterna med Keyhero

Den moderna människan tillbringar dagligen åtskilliga timmar framför datorn. Ibland scrollandes men ofta skrivandes på tangentbordet.

Det är lätt att förstå att med så mycket tid med fingrarna på ett tangentbord har du en hel del att vinna på att skriva snabbare. Visst du kan använda dig av textexpanderare och kortkommandon men förr eller senare kommer du nog behöva skriva hela ord. Och då är det väl bra om det går så snabbt som möjligt, eller hur?

Låt oss tipsa om en tjänst som hjälper dig nå överljudshastighet (nästan) vid tangentbordet. 

På sajten Keyhero kan du testa hur snabbt och exakt du skriver. Genom att skriva av en text under en minut får du veta hur många ord per minut du får ur dig och hur många procent av nedslagen som är rätt.

Gör du ett några test med jämna mellanrum får du se din utveckling i ett inte särskilt fräsigt diagram. Och är du en sån som drivs av priser, rankingar och pokaler finns de också att bärga.

I min jakt på bra sätt att höja tangentbordshastigheten har jag märkt att den stora bristen hos många tjänster är avsaknaden av svenska texter att öva på. Men Keyhero har riktigt bra övningstexter av bland andra Vilhelm Moberg, Tage Danielsson och Selma Lagerlöf.

Nu testar jag min tangentbordshastighet på Keyhero en gång i veckan och märker hur både hastigheten och träffsäkerheten ökar.

Hur gör du för att bli snabbare vid tangenterna? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

6 tankar om “Bli snabbare vid tangenterna med Keyhero

  1. Jag vet inte ens om det är något att skryta om, då det vittnar om alla de timmar jag tillbringat framför denna burk, men jag fick 91 Wpm. Brukade sitta med liknande mjukvara när jag var i tonåren, så beror nog lite på den övningen.

    • Johannes Krunegård säger:

      Mycket bra fråga. Jag har gått från att skriva ca 30 ord per minut till att skriva ca 40 ord per minut.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>