8 saker att undvika

Här på Produktivitetsbloggen tipsar vi mycket om vad man ska göra för att få vardagen att gå ihop. Men nu vänder vi på steken. Inspirerade av Inc har vi beskrivit 8 saker du ska undvika om du vill vara produktiv, närvarande, trevlig och en skön typ i största allmänhet.

Så undvik att:

1. Kolla telefonen när du pratar med någon annan

Du har varit där. Du pratar med någon och så surrar det till i fickan. Förmodligen är det ett mail, eller kanske ett sms, eller så har någon retwetat det du åt till frukost, eller lagt ett ord i wordfeud.  Men kväv nyfikenheten och ägna dig åt den du pratar med. Telefonen märker inte om du ignorerar den men det gör den du pratar med.

2. Multitaska under ett möte

Det enklaste sättet att vara smartast i rummet är att vara uppmärksam på vad som händer i rummet. Att ha telefonen i flygplansläge och laptopen stängd visar att du är intresserad av vad de andra i rummet har att komma med och blir faktiskt också mer intressant.

3. Ägna uppmärksamhet åt folk som inte spelar någon roll i ditt liv

Tro det eller ej, men vägen till framgång är inte att ha stenkoll på vad Baren-Meral gör just nu. Ägna istället din tid till att ha stenkoll på vad din familj, dina vänner och närmaste gör och hur de mår.

4. Använda flera notifikationer om samma sak

Så någon har skrivit till dig på facebook. Grattis. Det innebär att du får ett mail, en notis i telefonen från appen, en notis i telefonen från mailprogrammet, det plingar till i datorn, läsplattan och din minicall. Det finns sätt att stänga av notiser. Använd dem och du kommer kunna jobba ostört längre än du tror.

5. Låta historien diktera framtiden

Det som har varit är bara träning för det som komma skall. Det finns faktiskt
väldigt litet vetenskapligt stöd för att historien upprepar sig, snarare är det så att det händer nya saker hela tiden. Så lär dig av dina misstag och gå vidare.

6. Vänta tills du är säker på att lyckas

Hälften vågat, hälften vunnet heter det ju. Det är väldigt sällan som man känner sig lyckad innan man verkligen lyckats med något. Det kan ju faktiskt vara så att genom att för en stund kliva ut ur trygghetsboxen och riskera att lyckas är det enda sättet att lära sig något.

7. Prata bakom ryggen på någon

Om någon beter sig besynnerligt kommer du förmodligen närmre en lösning på problemet genom att prata med personen i fråga snarare än om hen. Tänk dig att för varje gång du pratar bakom ryggen på någon annan så får någon annan prata bakom ryggen på dig. Genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad bidrar du till bättre stämning och får mer gjort.

8. Säga ja när du menar nej

Ingen gillar en nej-sägare. Men ännu färre gillar en ja-sägare som inte håller vad hen lovar. Håll koll på dina prioriteringar och arbetsbelastning och lär dig använda det där magiska ordet med tre bokstäver.

Tipsen är hämtade från inc.com

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>