När nästa steg är att definiera nästa steg

Ibland är tankar bara för stora för att de ska få plats i huvudet. Särskilt när det är storslagna planer. Tidigare har vi betonat vikten av att få saker ur huvudet och definiera nästa steg.

Men ibland har man helt enkelt inte kapacitet att bryta ner uppgiften till mindre delar för tillfället. För sådana tillfällen har jag upptäckt ett verb som fungerar utmärkt i en att göra-lista. Verbet är ”planera”.

Närhelst jag inte riktigt vet var jag ska börja och inte har horisonten tillräckligt klar för att konkretisera nästa steg skriver jag ”Planera X” på min att göra-lista. Då vet jag att jag inte kommer glömma det och kan planera projektet vid ett senare tillfälle. Det är ju trots allt nästa steg.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>