6 hemligheter till ett produktivt liv

Många framgångsrika företagsledare och entreprenörer arbetar dygnet runt för att lyckas, men människor som arbetar väldigt många timmar behöver nödvändigtvis inte vara produktiva. Att lära sig hantera distraktioner, prokastinering och att överarbeta saker kan förbättra hur du jobbar. Nedan följer 6 hemligheter till ett produktivare liv.

1. Börja dagen med slutet i sikte

Börja dagen med att tänka på hur du vill känna dig när du ska gå hem, och fokusera på processer som kan ta dig dit. Definiera ett tydligt mål och jobba mot det. Du bör identifiera vad som är viktigast för dig och sätta igång direkt. Börja dagen med de projekt som är roligast (risk för motsats till det jag tidigare skrivit om att svälja den fulaste grodan först) eftersom inspirationen gör dig mer produktiv och du blir klar snabbare.

2. Vet när du ska ta paus

Ge dig själv en rast och slappna av. Idag kan det vara svårt att skilja en rast från arbete då vi konstant är uppkopplade, du kan till och med arbeta utan att du är medveten om det. Planera att ta en riktig paus och håll planen. Ett sätt att göra det på är via Pomodorotekniken.

3. Utför en uppgift i taget

Underskatta inte vikten av att fokusera. Multitasking kan anses lockande när vi har mycket att göra, men bidrar sällan till flest avklarade uppgifter. Skapa att-göra-punkter som du vill färdigställa och håll dig till dem.

4. Utnyttja produktiva appar

Lär dig vilka som funkar för dig och när du ska använda dem, då kan de bli dina bästa vänner. De hjälper inte bara till att planera dagen utan också att få planen att gå i lås. Det finns massor av tips på bra appar här på bloggen.

5. Vet när det är dags att delegera

Du kan inte göra allt, och vad värre är – du gör förmodligen inte ens det mesta på bästa sätt. Lär känna dina styrkor, fokusera på dem och delegera annat till människor som kan göra det bättre. Till exempel låter Obama någon annan välja hans kläder.

6. Arbeta med det du brinner för

Det bästa sättet att bli framgångsrik och njuta av det du gör är att göra det du älskar. Hitta din passion, omvänd den till affärer/arbete och det kommer inte att kännas som jobb. Du blir mer produktiv och arbetet blir lättare.

Få dagen att räknas – räkna inte dagarna.

Annons:

En tanke om “6 hemligheter till ett produktivt liv

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>