Whitelines Link gör dina kråkor digitala

Whitelines är ett svenskt företag som sedan 2006 gjort anteckningspapper med vita linjer. Tanken med de vita linjerna (eller snarare de gråa fälten som är mellan linjerna) är att de försvinner när du kopierar, scannar eller faxar dem.

Nu, när var och varannan går om kring med en smartphone i näven snarare än en fax under armen har Whitelines hängt med och släppt en app de kallar Whitelines Link. Vi har tidigare skrivit hur appen var på väg och till sist lanserades för Android

Tanken med Whitelines Link är att enkelt kunna digitalisera handskrivna anteckningar och teckningar. För att det ska funka behöver du ett särskilt anteckningsblock med de karaktäristiska vita linjerna och mystiska fyrkantiga markörer i hörnen. Ett kollegieblock med 70 ark kostar 69 kronor och kan köpas antingen i välsorterade kontorsvarubutiker eller i Whitelines webbshop.

Med anteckningarna skrivna och appen installerad räcker det med att rikta telefonens kamera mot anteckningsboken för att den ska ta en bild, räta upp den och ta bort alla linjer. I din telefon har du då en skarp bild av dina anteckningar, rensad från linjer och småskrufs.

Längst ner på arket finns tre rutor, en för mail, en för Evernote och en för Dropbox. Är någon av rutorna ikryssade när bilden tas skickas bilden direkt till en förutbestämd e-postadress, din Evernoteinkorg eller ditt dropboxkonto. Väljer du att ladda upp anteckningarna i Evernote blir de sökbara tack vare Evernotes teckenigenkänning.

Sammanfattning

Whitelines Link är ett enkelt och snabbt sätt att digitalisera handskrivna anteckningar. Om du skriver fortare för hand än på tangentbord men inte vill ha en massa gamla papper ligga och damma ska du absolut testa Whitelines Link.

Fördelar

  • Snabb och enkel app
  • Syncar med Dropbox och Evernote

Nackdelar

  • Lyckas inte alltid med skärpan
  • Kräver specialpapper

Läs mer om Whitelines link här: http://whitelines.se/link/

Appen är gratis och finns på Appstore och Google Play

image-2

Så här ser det ut när Whitelines Link letar efter sidans markörer.

image

När bilden är tagen kollar appen om någon av funktionsrutorna är ikryssade.

image-1

Och så här blir resultatet. Linjerna är borta, men det är å andra sidan lite suddigt.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>