5+5 julklapptips till den som vill bli effektivare

Nu är det mindre än en månad kvar till julafton och om du inte ännu har lyckats bocka av ”handla julklappar” i ditt tillförlitliga system kommer här några produktiva julklappstips. 5 nya för i år och 5 favoriter från tidigare år.

Grid-It1. Grid-it Organization system

Grid-It är en slags platta eller väv av resårband som håller föremål på plats. Vi har tidigare nämnt den när det gäller att få kontroll på sina kablar. Denna står i alla fall med på min önskelista.

 2. Lean@homelean@home

Självklart ska i vanlig ordning även en bok med på önskelistan och vinnaren i år blev Från frustration till flow med lean@home av Eva Jarlsdotter. Boken handlar om hur du skapar flyt i vardagen och får bättre kontroll på dina åtaganden. Vi har tidigare i år recenserat boken och Eva har även varit gäst i vår podcast, så vill du höra mer om detta redan före jul kan du lyssna på Lean del 1-3.

amnesty3. En god gärning

Har du, din familj och dina vänner redan prylar i överflöd? Slå många flugor i en smäll och satsa på att hjälpa andra – helt klart effektivt. Du slipper springa i affärer eller surfa runt på nätet, du undviker inslagningsmomentet och framförallt – du gör en god gärning. Tips på goda gärningar: Amnesty, ActionAid, RödaKorset, med flera.

aktivitetsarmband4. Aktivitetsarmband

Varje år utser HUI (Handelns utredningsinstitut) årets julklapp och i år blev aktivitetsarmbandet vinnaren. Så vill du redan nu förbereda dina vänner på att kunna mäta och följa upp hur nyårslöftet går 2015 – köp ett aktivitetsarmband. Med armbandet kan du hålla koll på din hälsa genom att mäta puls, steg, kost, sömn etc.

armband5. Magnetiskt armband för den händige

När vi liks är inne på ämnet armband. Kanske känner du någon som ska ägna julledigheten åt att renovera, hänga upp en tavla eller laga lite hemma? Här är ett praktiskt magnetarmband som gör att du håller koll på spikar och skruvar utan att få metallsmak i munnen. Finns på Coolstuff.se.

Var inte de ovanstående tillräckligt för din bekantskapskrets glädje kommer här fem favoriter från förr, information om dessa hittar du här och här:

  1. Dymo
  2. Babymop
  3. Solcellsladdare
  4. Klädvikare
  5. Få det gjort! – svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen

Vad önskar du dig i julklapp?

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>