5 smarta städtips

Bland det jag ogillar mest finns att städa och jag söker därför alltid efter sätt att förenkla jobbet eller helst slippa göra det över huvud taget. Här får du fem tips om hur man kan göra städande både enklare, roligare och mindre frekvent.

  • Dela in rummen i små zoner och städa varje zon för sig, minst en zon per dag. Vissa zoner behöver förmodligen städas oftare än andra. Johannes var också inne på detta i sin post om ett annat sort fredagsmys.
  • Ta med minst en sak som inte hör hemma i ett rum så fort du lämnar det. Det här gör att saker i mindre omfattning befinner sig där de inte borde vara. Alternativ två: skaffa inkorgar.
  • Småstäda under tiden du väntar på annat. Reklampaus på TV? Plocka undan tidningarna från soffbordet. Väntar på att teet ska bli klart? Torka av diskbänken.
  • Jag brukar vara duktig på att använda stänkskydd i mikrovågsugnen, men trots det brukar det alltid vara svårborttagna stänk i den. När det är rengöringsdags ställer jag ett glas med vatten i mikron och kör på hög effekt i ett par minuter. Ångan som bildas luckrar upp smutsen och gör den lättare att få loss.
  • Kapa hörnen på svampar för att märka upp de som inte bör användas till disk. Alla hörn intakta är en disksvamp, ett hörn borta så används den till annat.

Vad gör du för att förenkla städandet? Kommentera gärna!

Annons:

2 tankar om “5 smarta städtips

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>