Fem sätt att få telefonen sluta vara tidstjuv

I var och varannan ficka ligger det numera en smart telefon. Den är inte bara ett dörr till all världens kunskap och visdom (i alla fall den som finns på internet), den är också en potentiell tidstjuv. Vi tittar på mobilen i snitt 150 gånger per dag. Men det finns sätt att få telefonen att ta mindre tid i anspråk. Här är fem.

1. Ta kontroll över plinget

Nästan varje app i luren vill påkalla din uppmärksamhet med pling, blink och notiser. Men att ständigt bli avbruten är nästan själva definitionen av att vara inproduktiv. Så stäng av alla notiser som du verkligen inte behöver.

2. Plocka bort telefonen

Om du behöver arbeta ostört en längre stund kan det vara en god idé att sätta telefonen i flygplansläge eller till och med lägga den i ett annat rum. Under den timmen (eller pomodorocykeln) du ska jobba kommer förmodligen inget viktigt hända.

3. Kolla flöden en gång per dag

Istället för att ständigt kolla Instagram, Twitter, Mail, Facebook, Instagram igen och mail igen, boka in en stund på dagen som du viker åt dina flöden. Det kan vara på väg till jobbet, precis innan du börjar jobba igen efter lunch eller efter att du kollat på tv på kvällen.

4. Gör nåt vettigt istället

Ibland är det ju ren tristess som gör att man plockar fram telefonen. Se tristessen som en möjlighet att göra något produktivt. Lyssna på podcast eller lär dig något nytt med appar som Chegg flashcards istället för att drälla på fejan.

5. Kasta appar

Då och då behöver telefonen vårstädas. Ta för vana att när du gör det också rensa bort de värsta tidstjuvarna.

Hur gör du för att telefonen inte ska sluka en massa tid? Dela gärna med dig  i kommentarsfältet!

Det här inlägget är kraftigt inspirerat av en artikel på Entrepreneur.

Annons:

En tanke om “Fem sätt att få telefonen sluta vara tidstjuv

  1. Jag har köpt en fairphone och på skrivbordet har den ett litet reglage som man dra på flygplansläget med och alltså ställa in på två timmar eller vad man vill. Först tyckte jag det var störtlöjligt men nu använder jag det hela tiden. Så himla smidigt att den själv slår av flygplansläget när mötet/arbetsdagen är slut och det är också lättare att låta telefonen vara när man vet att man ”får” kolla igen om en timme eller vad man dragit till med.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>